1/2

Warlords Battlecry 3

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Gelmiş geçmiş en kapsamlı RTS'lerden olan Warlords; yeni birimler, büyüler ve ırklarla karşımızda.
Platformlar PC
Warlords Battlecry 3
  • Yapımcı - Yayıncı Infinite Interactive - Enlight Software
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Strateji
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 83
Artılar Çok geniş karakter yaratma seçeneği, başarılı yapay zeka, RPG'in başarılı sentezi.
Eksiler Grafikler daha iyi olabilirdi. Seslerin bazılarında hatalar var.

Bana öyle bir strateji oyunu söyleyin ki; Ordunuzdaki askerler, Orc’tan Ejderha’ya, Elf’den Cüce’ye birçok farklı türü içinde barındırsın. Ayrı ırklardan oluşan bu yaratıklar sizin komutanız altında savaşsın. Sizde hem bilek, hem de büyü gücünüzle onlara önderlik edin. Savaşları kazandıkça seviye atlayın, yol boyunca yeni itemler bulun. “Nedir bu oyun ?” diye soracak olursak, verilecek cevap belli; Tabi ki;“Heroes of Might and Magic”. Peki Heroes oyununda yapabildiğiniz her şeyi (belki de daha fazlasını) sıra tabanlı değil de gerçek zamanlı olarak sunan bir oyunun varlığından haberdar mıydınız? Warlords Battlecry 3; RTS’nin inceliklerini ve fantezi dünyasının güzelliklerini bir arada sunan, şahane bir oyun.

Serinin ilk oyununu hiç oynamadım. İkincisinin ise demosunu oynadım ve çok beğenmeme rağmen dönemin hareketli oyunlarına kendimi kaptırdığımdan pek ilgilenemedim. Üçüncüsünü ise bilgisayarıma kurduğumdan beri, “Warlords Battlecry” ismini daha önce duymamış olmaktan dolayı kendimden utandım. Benim gibi strateji ve fantezi oyunlarını seven birinin, bu iki tarzı çok başarılı biçimde harmanlayan nadir oyunlardan birisine karşı bu kadar ilgisiz olması ayıp doğrusu (kendimden utanıyorum).

16 farklı ırk, 28 sınıf ve 50 bölüm. Daha ne olsun kardeşim?!?

Neyse, “Warlords Battlecry 3” istisnasız bugüne kadar oynadığım en kapsamlı ve en büyük RTS oyunu. 16 farklı ırk ve 28 sınıf gibi, sadece “Role Play” oyunlarında karşılaşabileceğimiz kadar kapsamlı karakter seçeneği ilk darbeyi vuruyor insana. Oyuna başlamadan, ana karakterinizin yapısını nasıl olacağına iyi karar vermeniz gerekiyor. Çünkü ırk ve sınıf çeşitliliği, oyunun başında yaratacak olduğumuz karakterin özelliğini belirliyor. Irk ve sınıf seçimi sırasında yaratılan her kombinasyonun kendine has artıları ve eksileri var. Karakter yaratma ekranında bulunan; Strength, Dexterity, Intellegence ve Charisma özellikleri, seçtiğiniz ırk sayesinde otomatik olarak oluşuyor. Savaşlar kazandıkça ve bölümler geçtikçe sahip olacağınız skill puanları ile hem bunları arttırıyor hem de sınıfınıza özgü büyü ve kabiliyetleri kazanabiliyorsunuz. İlk başta kulağa karışık geliyor olabilir ancak menüler öyle güzel hazırlanmış ki, ne bir strateji oyuncusunu seçeneklere boğar yapıda, ne de fantezi bir oyuncusuna boş menü sunar yapıda. 

Karakterimizi yaratıp oyuna başladığımızda, kocaman bir dünya haritası ile karşılaşıyor, antrenman amaçlı olarak küçük bir adayı keşfe çıkıyoruz. Sizlerinde fark edeceği gibi her bölüme, varsa daha önceki bölümlerden gelen askerlerimize yeni askerlerimizi de ekleyerek, orta çaplı bir ordu ile başlıyoruz. Senaryo modunda oynuyorsak, hikayenin gereği ya tüm düşmanları etkisiz hale getirmemiz yada zamana karşı yarışarak çeşitli görevleri yerine getirmemiz isteniyor. Geçtiğimiz her bölümün sonunda experience puanları aldığımız gibi dölüme başlamadan evvel bize vaat edilen para ödülünü de alıyoruz. Oyunun strateji kısmının, bildiğimiz ve alıştığımız RTS’lerden hiçbir farkı yok. Onlara artı olarak, her askerimizin tıpkı ana karakterimiz gibi savaştıkça level atlayabiliyor olmasını sayabiliriz. Yine her asker, level atladıkça güçleniyor, yeni kabiliyetler ve çeşitli rezistanslar kazanıyorlar. Üstelik bölüm sonunda hayatta kalan tüm askerleri bir sonraki bölüme taşıyabildiğimizden, bu üst rütbeli askerlerimiz ordu içerisinde çok önemli bir yer ediniyorlar.