Warner Bros oyun departmanını satmaktan vazgeçti

Ersin Kılıç 10.08.2020 - 11:35
Geçtiğimiz aylarda Microsoft'un satın almaya yaklaştığı Warner Bros Interactive Entertainment satışından vazgeçildiği ortaya çıktı.

Warner Bros Interactive firmasının geçtiğimiz aylarda satılacağına dair bazı haberler ile karşılaşmıştık. Firmanın oyun departmanı olarak da bilinen Warner Bros Interactive Entertainment satışından vazgeçildiği resmi olarak açıklandı ve firmanın AT&T bünyesine yer almaya devam edeceği belirtildi.

Warner Bros oyun departmanını satmaktan vazgeçti

Warner Bros bildiğiniz gibi oldukça büyük bir firma. Bünyesinde film stüdyoları dahil olmak üzere bir çok farklı oluşum yer alıyor. İşte oyun departmanı olarak bilinen bölümü ise Warner Bros Interactive olarak adlandırılıyor. Rocksteady, Avalanche ve NetherRealm gibi oldukça önemli stüdyoları bünyesinde barındıran firmanın satılacağı ortaya çıkmış ve en büyük müşteri olarak da Microsoft'un adı geçmişti. Xbox Series X için elini güçlendirmek isteyen Microsoft, 4 milyar dolar ile kesenin ağzını açmasına rağmen bu satıştan vazgeçildiği belirtildi.

Warner Bros Interactive Entertainment, 2005 yılından itibaren firmanın oyun yükünü üstlenmiş olsa da asıl çıkışını 2009 yılında piyasaya sürülen Batman: Arkham Asylum ile yaptı diyebiliriz. Firmanın geçmişine baktığımızda ise başta Batman oyunları olmak üzere DC Comics çatısı altında yer alan birçok oyunda imzası olduğunu görüyoruz. Satış fikrinin çıkmasının en büyük sebebi ise Warner Bros'a sahip olan AT&T firmasının ekonomik dar boğaza girmesi.Firma daha önce yaptığı satın almalardan dolayı büyük bir yük altına girdiklerini açıklamış ve ellerindeki bazı kaynakların satışına sıcak baktıklarını belirtmişlerdi.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2020 16:57
Satmayın oğlum en iyisi. Sattınız mı bunlar Batman i exc. oyun yapar onunda ebesini beller 4 seneye kalmaz
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 07:32
Yapsın nolmuş? Ne güzel sadece xbox ve pc ye özel llurdu. Sony yapınca gıkınız çıkmaz ama dimi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2020 12:22
Süper bir haber, Amazon ya da Microsoft alsaydı lisansları, çok da sıkıntı olmazdı, belki daha iyi bile olurdu ama ya EA alsaydı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2020 11:45
Wb games candır ya satılmasın yaptıkları oyunları çok seviyorum ben Yeni Batman oyunu Harry Potter rpg ve Suiciad Squad oyununu zevkle bekliyoruz efendim.Ayrıca mortal kombat oyununun yapımcısı yen ibir korku dövüş oyunu üzerinde çalışıyordu o da candır
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warner Bros oyun departmanını satmaktan vazgeçti
İlginizi Çekebilir