Warner Bros ve SCI, EIDOS işbirliği

Emre Demiray 3.06.2010 - 12:31
Warner Bros ve SCI, EIDOS işbirliği
Ünlü Hollywood film yapım şirketi Warner Bros iki yıl önce Eidos'u satın alan İngiliz şirket SCi ile işbirliği anlaşması yaptıklarını duyurdu. Böylelikle SCi bu stratejik ortaklığın sonucunda birçok televizyon klasiğinin haklarına sahip olmuş oldu.

Warner Bros'un sahip olduğu yelpaze oldukça geniş. Batman'in DC Comics versiyonu, Bugs Bunny, Daffy Duck, Road Runner'ın içinde olduğu tüm Looney Tunes karakterleri ayrıca Tom ve Jerry, Taş Devri, Ayı Yogi'nin bulunduğu tüm Hanna-Barbera karakterlerinin oyun hakları Eidos'un olmuş oldu.

Eidos ilk aşamada elde oyanan oyun makineleri için bu karakterlerin bulunduğu 12 adet oyun yapacağını açıkladı.

Warner Bros başkan yardımcısı Jason Hall şirketlerinin sadece Eidos ile çalışmadığını ve bütün hakları onlara vermediklerini buna örnek olarak Harry Potter'ın haklarının hala Electronic Arts'a ait olduğu belirtti.

Yapılan anlaşmanın en önemli maddelerinden biri ise Warner Bros'un Tomb Raider ile ilgili işleri ele almasını içeren madde. Warner Bros çok geniş depolama, taşıma, yan ürün satışları hizmetlerini kullanarak Tomb Raider'ın Amerika'daki tek dağıtıcısı olacak. Bütün bu yüklerden kurtulan Eidos ise sadece yapım ve pazarlama üzerine yoğunlaşabilecek.

"SCi ile yaptığımız ortaklık her geçen gün büyüyen oyun endüstrisine olan inancımızın bir göstergesidir." diye konuşan Warner Bros Home Entertainment Group başkanı Kevin Tsujihara "Bu anlaşma şirketimizin dünyanın en çok sevilen karakterlerini içeren yüksek kaliteli eğlenceyi her türlü platformda insanlara ulaştırma stratejisi için önemli bir adım olmuştur. SCi ve Eidos'un bu karakterlerin hayranlarının gerçekten seveceği ve çok eğleneceği oyunlar yapmasını dört gözle bekliyoruz." dedi.



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2024 03:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warner Bros ve SCI, EIDOS işbirliği
İlginizi Çekebilir