Warner Kardeşler Codmasters’i yutuyor mu?

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Warner Kardeşler Codmasters’i yutuyor mu?


Warner Bros. Interactive Entertainment, görünen o ki ciro ve büyüme potansiyeli en yüksek olan branşta varlığını güçlendirmek istiyor. Bu doğrultuda Codemasters’i de satın almak niyetinde.

Bugüne dek Monolith (F.E.A.R) ve Traveller’s Tales’i (Lego serisi) şirketine dahil eden Warner, başlattığı satınalma dalgasına Snowblind Studios’la (Baldur’s Gate: Dark Alliance) devam etti. Medya devi ayrıca aralarında Mortal Kombat serisinin de bulunduğu Midway’in birçok hakkını satın almak için pazarlık safhasında bulunuyor.

VG247’den yayılan söylentilere göre Warner Bros. Codemasters’i satınalmayı gözden geçirmiş ve İngiliz şirketi devralmak konusunda ısrarlı davranıyor.

Codemasters cephesinden bu söylentileri yalanlayan şu ifadeler geldi: “Burada her şey yolunda.” Warner Bros. ise konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı. Codemasters’in devriyle birçok başarılı oyun Warner evrenine geçmiş olacak.

Codemasters 1986 yılında Richard ve David Darling kardeşler ile babaları Jim Darling tarafından kuruldu ve merkezi Warwickshire’de bulunuyor. Sözkonusu İngilizler’in en önemli yapımları arasında Colin McRae Rally, Race Driver, Operation Flashpoint ve Overlord var.

KAYNAK
Warner Kardeşler Codmasters’i yutuyor mu?
gameswelt.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 03:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warner Kardeşler Codmasters’i yutuyor mu?
İlginizi Çekebilir