Warpips inceleme

Ersin Kılıç 22.04.2022 - 16:18
Warpips inceleme içeriğimizde basit yapısına rağmen oldukça büyük bir eğlence vaat eden oyunun genel dinamiklerine bakıyoruz.
Platformlar PC
Warpips inceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Skirmish Mode Games - Daedalic Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Strateji
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 83
Artılar + Bağlayıcı bir oyun
+ Basit ama eğlenceli oynanış
+ Farklı birimler
+ Geliştirme seçenekleri
+ Piksel tarzını güzel kullanmış
Eksiler - Harita yapısı çeşitlenmeli
- PvP modu eksikliği

Şimdiye kadar onlarca strateji türü oyunlar konusunda örnekler gördük. Bu oyunların kimi daha geniş haritalara yayılırken kiminde ise kule savunma mantığı ile ilerleyen işleyişler karşımıza çıktı. İşte Warpips isimli oyun da bu iki türü birleştiriyor ve ortaya tam anlamıyla eğlenceli bir kaosun ortaya çıkmasına sebep oluyor. Warpips inceleme içeriğimizde bu oyunun bağlayıcı yapısına ve oyunun genel dinamiklerine değineceğiz.

Warpips inceleme

Warpips inceleme

Warpips'i birkaç gündür oynuyorum. Benim bu oyunda en sevdiğim ve beni şaşırtan yönü kesinlikle bağlayıcı tarafı oldu. Tamam incelemeye başlamadan önce videolarını izlediğimde, ekran görüntülerine baktığımızda eğlenceli bir yapısı olduğunu tahmin etmiştim ama şu satırları bile yazarken oyunu açıp oynamak isteyeceğimi hiç düşünmemiştim. Warpips basit onanışı ve eğlenceli yapısı ile gerçekten de daha ilk dakikadan oyuncuyu içine çekmeyi başarıyor. Bu yapısı oyunun en büyük avantajı olmuş diyebilirim.

Warpips kısaca oyuncuya görev seçimi sunan ve bu görevlerde düşman üssünü yok etmeye çalıştığınız iki taraflı bir kule savunma oyunu. Tabi aynı zamanda sizin de kendi üssünüzü korumanız gerekiyor. Yani kule savunma dinamiklerini bir adım daha öteye götüren bir yapım var karşımızda.

Warpips inceleme

Oyunu açtığınız anda grafik yapısına uygun bir menü ile karşılaşıyorsunuz. Oyunu öğrenmesi oldukça basit fakat bu basitlik size oyunun kolay olduğu izlenimini vermesin. Öğrenmesi kolay olsa da Öğretici bölümüne girmenizi tavsiye ederim. Burada hem birimler hem de oyunun arayüzü konusunda güzel açıklamalara yer verilmiş. Direkt oyuna girdiğinizde de bunları belli bir süre sonra öğreniyorsunuz ama ilk etapta atak çizgisi, birim seçimi falan kafanızı karıştırabilir. 

Oyun içerisinde farklı modlara yer verilmiş. Fetih modu oyunun bir nevi senaryo modu diyebiliriz. Burada sırasıyla haritaları ele geçirmeye ve düşman bölgelerini temizlemeye çalışıyorsunuz. Sonsuz isimli modda adından da anlaşılabileceği gibi sizi oldukça uzun bir mücadele bekliyor. Harita da seçebildiğiniz Sonsuz modu Fetih moduna göre daha zor. İlk oynadığımda düşman üssüne kadar dayanıp "bu mu zor" diye içimden geçirdim ama dakikalar sonra tüm stratejim alt üst oldu ve güçlü bir düşman atağı karşısına beyaz bayrağı çekmek zorunda kaldım. Rastgele modunda ise yine rastgele haritalarda birimler ile kısa maçlar yapabiliyorsunuz.

Warpips inceleme

Oyun kısmına gelmeden önce anlatmam ve sizin de yuna başlamadan önce yapmanız gereken bazı stratejiler bulunuyor. Harita seçiminden sonra birim seçimi oldukça önemli bir yere sahip. Oyunun ilk bölgelerinde burada yapacağınız hatalar çok bir şey değiştirmiyor ama oyunda ilerledikçe bu birim seçiminin ne kadar önemli olduğunu fark etmeye başlıyorsunuz. Tüm birimler açık değil ve görevlerde ilerledikçe farklı birimlerin kilidini açabildiğiniz gibi eldeki birimleri kullandığınız için farklı stratejiler de sergilemeniz gerekiyor. Birim seçimi hem farklılık hem de strateji açısından oyuna büyük bir renk katmayı başarmış.

Birim kısmında ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ve tabanca kullanan askerlerden tutun da keskin nişancı tüfeği, bazuka ya da roket atar kullanan birimlere kadar geniş bir yelpazeye yer verilmiş. İşin içerisine araçlar ve oyun içinde para kazanmanızı sağlayan birimler de girince iş iyice eğlenceli bir yapıya bürünüyor. 

Warpips inceleme

Evet, Warpips'te her tur kendine has dinamiklere sahip. Yani her tur sıfırdan başlıyor ve seçtiğiniz birimlere göre farklı stratejiler belirliyorsunuz. Yani rakip araçlarla dalıyorsa roket atar birimi basmanız gerekiyor ya da toplu bir saldırıya maruz kaldığınızda intihar drone'ları ile ortalığı kan gölüne çevirebiliyorsunuz. Sabit makineliler ve araçlar da savaş alanındaki aksiyonu fazlasıyla yukarı taşımayı başarmış.

Tur içinde rakiplere hasar verdikçe TP puanı kazanıyorsunuz. Bir nevi seviye atlıyorsunuz ve her seviyede hem savaş alanına süreceğiniz birim sayısını hem de farklı seçenekleri yapmak mümkün. Yani oyunun başında savaş alanına sadece üç tane birim gönderebiliyorsunuz diyelim. Kazandığınız seviye puanlarını birim puanı olarak harcarsanız bu sayısı 4-5-6 diye 20'li rakamlara kadar yaklaşıyor. Yine bu seviye puanını acil durumlarda paraya çevirmek, bu kazanacağınız paranın miktarını arttırmak ya da birimlerin rütbelerini yükseltmek için kullanabiliyorsunuz. Evet, anlatırken biraz karışık gelebilir ama inanın oyundaki komuta merkezi çok basit ve hızlı adaptasyona elverişli bir şekilde tasarlanmış.

Warpips inceleme

Para ise birim basabilmeniz için oyunun kilit noktasını oluşturmuş. Dediğim gibi ücretsiz tabancalı askerleri basmak oyunun hemen başında avantaj gibi gözükse de bazen ilerleyen aşamalarda onları kullanmak bile istemiyorsunuz çünkü oyunun başında seçtiğiniz her birim bir slot işgal ediyor. Rakip tankla tüfekle gelirken siz tabancalı birim sürünce keşke bu slotu harcamasaydım diyebiliyorsunuz. Para hesabı yapacak olursak işe 25 dolara bomba atar askerleri, 30 dolara kalkanlı birimleri ya da 60 dolara keskin nişancı çağırabiliyorsunuz. Tank, helikopter ya da özel saldırıların parası da onun etkisine göre değişiyor.

Bu arada oyunda daha hızlı para kazanmanızı sağlayan petrol kuyusu gibi farklı birimler de var. Bunları oyunun seçim kısmında slota almak da dediğim gibi stratejinin bir başka boyutu. 25 dolara oyun alanına yerleştirdiğiniz bir petrol sondajı size ekstra para sağlayabiliyor ama bazen o kadar büyük baskınlar yiyorsunuz da o 25 doları sondaja harcamaktansa asker basmanız gerekebiliyor.

Warpips inceleme

Saldırılar demişken bu kontrol panelinin hemen üzerinde bir zaman çizelgesine de yer verilmiş. Düşman normalde standart bir şekilde saldırırken bazen toplu, büyük saldırılara imza atabiliyor. Bu saldırı anları da bu çizelgede belli edilmiş. Böylelikle stratejinizi ona göre ayarlayabiliyor ve o turun bitişini hesaplayabiliyorsunuz. 

Warpips görsel olarak piksel tarzını çok iyi kullanmış. Hem birim animasyonları hem de atış güçleri ile birlikte oyun alanı tam bir piksel cümbüşüne dönüşüyor. Patlayan araçların havaya uçması ya da oyun alanındaki dekor olarak duran araçlarda ortaya çıkan hasar ile oyun alanında güzel bir görsellik sağlanmış. Müzik konusunda çok seçenek yok ama savaş anında tempolu müzik ile birlikte sizi de gaza getiren bir yapı bulunuyor.

Warpips inceleme

Sonuç olarak Warpips dediğim gibi basit ama son derece eğlenceli bir oyun olmayı başarmış. Bu oyuna acilen PvP modlarının eklenmesi lazım. Bence oyunun şu anda en büyük eksiği bu çünkü bu eğlenceyi arkadaşlarınıza karşı ya da başka oyuncularla yapmak oyunun keyfini gerçekten de fazlasıyla arttıracaktır. Eğer bu türü seviyorsanız Warpips'e kesinlikle göz atmalısınız diyebilirim.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2024 14:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warpips inceleme
İlginizi Çekebilir