1/4

Watch Dogs: Bad Blood (DLC) (PC)

Onur Yürek 6.10.2014 - 13:19
"Her türlü hack işlemi itina ile yapılır." - T-Bone Usta
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Watch Dogs: Bad Blood (DLC) (PC)
  • Yapımcı - Yayıncı Ubisoft - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 82
12 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%50
Artılar T-Bone ve Tobias'ın hikayelerini daha detaylı öğrenme fırsatı. DLC için yeterli uzunlukta hikaye. Street Sweep modu oldukça eğlenceli. Yeni kullanılabilir özellikler. Ana oyundan daha eğlenceli ve esprili anlatım.
Eksiler Belki daha fazla içerik sağlanabilirdi. Aiden'ın yeniliklerden nasiplenememesi. T-Bone oynanış olarak pek bir yenilik sunmuyor.
Açık dünya oyunlar her zaman sevilir. Oyuncuya özgürlük sunan, çizgiselliğin dışında ilerleyen bir oyun yapısında ve karakter özelleştirmeye imkan tanıyan oyunlar, şüphesiz tüm oyunseverlerin ilgisini bir şekilde çekmeyi başarmaktadır.

Yıllardır açık dünya bir yapım denildiği zaman (elbette MMO oyunları saymıyorum) akıllara gelen ilk isim şüphesiz GTA olacaktır. Şimdi mutlaka "The Elder Scrolls ya da Assassin's Creed nerede?!" gibi yorumlar mutlaka gelecektir. En iyisi hemen neden GTA'yı örnek verdiğimi açıklayayım.

Örneğin The Elder Scrolls serisine baktığımız zaman, tür olarak içerisinde ağırlıklı bir şekilde RPG öğeleri barındırır, bunun dışında yüksek İngilizce bilgisi gerektirir (eh RPG oyunu sonuçta), diyaloglar her zaman daha ağır basar ve türe uzak olan insanı bir süre sonra bu durum sıkmaya başlar. İşte tam olarak bu yüzden GTA'yı örnek verdim. GTA yapısı gereği, oyuncu hangi türe ilgi duyarsa duysun onun dikkatini bir şekilde çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca, özellikle San Andreas oyunuyla birlikte, gerek harita büyüklüğü, gerekse özelleştirme seçenekleriyle birlikte bahsettiğim açık dünya oyun yapısına tam oturuyor.

Peki ben bunları neden anlatıyorum? Hele ki Watch Dogs'un DLC incelemesi olması gereken bir yazıda. Şöyle ki, yazıma geçmeden önce uzun bir süredir süren GTA vs Watch Dogs yarışına bir açıklama yapma gereği duydum aslına bakarsanız. Bu iki yapımın açık dünya bir yapıya sahip olması dışında aslında hiç bir benzerliği bulunmuyor. GTA döver, Watch Dogs döver benzeri konuşmalar gerçekten oldukça anlamsız. GTA daha eğlenceli, daha özelleştirilebilir ve oldukça geniş görev çeşitliliğiyle birlikte çizgisellik dışında bir yapıya sahip. Diğer tarafta Watch Dogs ise, daha ağır başlı, özelleştirme seçenekleri biraz daha zayıf ve yan görevlerden ziyada biraz daha çizgisel bir yapıyla sadece ana göreve bağlı ilerleyen bir yapım. Elbette bu demek değil ki Watch Dogs sıkıcı. Bunları oyunun esksisi olarak söylemiyorum, sadece oyunun genel yapısından bahsetmek için söylüyorum.

Watch Dogs: Bad Blood (DLC) (PC)
Neyse, lafı daha fazla uzatmadan asıl konumuza hızlıca geri dönelim isterseniz. Watch Dogs bildiğiniz üzere kısa bir süre önce Ubisoft tarafından piyasaya sürülmüş bir yapım. Demin bahsettiğim gibi ana hikayesine bağlı, isteğe bağlı olarak (ki bence öyle oynanmalı) gizlilik içerisinde ilerleyebileceğiniz, sağı solu hack leyerek aşırı keyif alabileceğiniz ve çoğu zaman aklınıza Person of Interest dizisini getirebilecek bir yapım.

Yapım bana kalırsa, Ubisoft'un yaptığı gereksiz ve fazla reklamlar yüzünden bildiğiniz üzere çıkışından kısa bir süre sonra eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Watch Dogs'u beğenenler ya da beğenmeleyenler olarak ikiye ayrılmış pek çok oyunsever vardı ve kesinlikle bunların bir arası yoktu. Evet, E3'de gösterilen grafikler oldukça düşük bir seviyeye çekilmişti, söylenildiği kadar etkileyici bir hikayeye de sahip değildi ama kesinlikle kötü bir yapım değildi. Ben hala ara ara Watch Dogs'a girip, multiplayer modlarını keyifle oynamaktayım ve benim gibi çok fazla insan olduğunu da düşünüyorum.