Watch Dogs Legion Online

Ersin Kılıç 22.02.2021 - 20:03
9 Mart'ta çıkacak Watch Dogs Legion Online modunu geçtiğimiz ay Ubisoft'un özel bir etkinliğinde test ettik.

Geçtiğimiz ay Ubisoft'un düzenlemiş olduğu özel bir online etkinlik ile Watch Dogs Legion Online modunu oynama şansına eriştik. Ülkemizde bulunan üç basın mensubu ile birlikte dört kişilik bir ekip oluşturduk ve bu sunumda açık olan özelliklere bakma şansına eriştik. Bu içeriğimizde de oyunun nasıl dinamiklere sahip olduğunu, artıları ve eksileri ile birlikte sizlere anlatacağım.

Wath Dogs Legion Online nasıl olmuş?

Watch Dogs Legion Online aslında ana oyunun dinamiklerine tamamen sadık olan ve bu iskeletten yararlanarak farklı dinamikleri içerisinde barındıran bir mod olmuş. Yani dört kişiye kadar bir grup oluşturup, o güzel Londra sokaklarında dilediğiniz gibi dolaşabiliyor, efendime söyleyim Big Ben manzaralı bu şehri dilerseniz birbirine katabiliyorsunuz. Serbest dolaşım modunda aşina olduğumuz tüm özellikler yerini korumuş. Örneğin ana oyun içerisinde yer alan mini etkinlikler olduğu gibi bırakılmış. Yani parkta bir top gördüğünüzde gruptaki arkadaşlarınız ile birlikte top sektirme yarışına falan girebiliyorsunuz.

Watch Dogs Legion Online

Tabi Watch Dogs Legion'ın ana karakter değiştirme ve ekibe yeni karakterler katma sistemi online modun da önemli bir parçası. Ekibinizde ne kadar farklı özellikte karakter olursa görevlerde o kadar rahat ediyorsunuz. Çünkü bir göreve gittiğinizde karakteriniz ölürse direkt olarak diğer karakterlerinizden birisini seçerek çatışmaya devam etmenize izin verilmiş.

Tabi ölen karakterinizi yeniden seçebilmeniz için karakter özelliklerine göre belli bir süre de geçmesi gerekiyor. Örneğin benim ekibimde bir tane ağır makineli taşıyan özel kuvvetlere bağlı bir asker vardı. Diğer karakterlerde beş ila 10 dakika beklemem gerekiyorken bu karakterim için 15 dakika beklemem gerekiyordu. Ayrıca bu karakter seçim sürecinde takım arkadaşlarınızın olaya hakim olması da önemli. Bu işleyişte en uyuz olduğum şey ise spawn, yani karakterinizin yeniden doğduğu noktalar oldu. O kadar alakasız yerlerde spawn oluyorsunuz ki bazen etrafınız düşmanlarla çevrili oluyor ve çıktığınız gibi tekrar ölüm ekranı ile karşılaşıyorsunuz.

Watch Dogs Legion Online

Oyunun hikayesini devam ettiren online modunda görev işleyişi ise haritaya dağıtılmış. Burada PVP modu da dahil olmak üzere tüm görevlere harita üzerinden gitmeniz gerekiyor. PVP demişken beni şaşırtan bu oyun modundan da yeri gelmişken bahsetmek istiyorum. 

Oyunda ufak robot örümcekleri kullandığımız Spiderbot Arena isimli bir PVP modu bulunuyor. Adı üstünde arena tarzı bir oynanışa sahip olan bu modda diğer oyuncuları imha etmeye çalışıyorsunuz. Belli bir süre içerisinde en çok skoru kim alırsa birincilik koltuğuna da o oturuyor. Arena içerisinde farklı noktalara rastgele silahlar konumlandırılmış. Bu silahlar arasında roket atarlar, lazerler ya da makineli silahlar ya da bomba atarlar gibi farklı silahlar bulunuyor. Bir yandan can doldurmaya bir yandan da bu silahları alarak daha avantajlı hale gelmeye çalışıyorsunuz.

Watch Dogs Legion Online

Açıkçası bu Spiderbot Arena kısmı oyunda en eğlendiğim mod oldu diyebilirim. Özellikle arkadaşlarınız ile oynadığınızda daha eğlenceli ve rekabete dayalı bir hale geliyor. Tabi uzun vadede bu eğlencesini ne kadar sürdürebilir, o konuda çok emin değilim.

PVP modu dışında PVE kısmında farklı görevlere yer verilmiş. En azından bizim oynadığımız özel demoda irili ufaklı birkaç tane görev bulunuyordu. ufak görevlerde zaten dört kişi olduğunuz için taraya taraya giderek başarıya ulaşabiliyorsunuz. Büyük ölçekli görevler ise biraz daha komplike ve eğleneli tasarlanmış. örneğin görev icabı iki gruba ayrılmanız ve haritanın çok farklı noktalarına dağılmanız gerekebiliyor. Bu iki noktada mesela aynı anda basmanız gereken bir düğme oluyor ve ilerleyişi de bu şekilde sağlıyorsunuz. Farklı sekanslardan oluşan bu görevleri daha eğlenceli ve rekabetçi buldum diyebilirim.

Watch Dogs Legion Online

Rekabet tarafında oyunun online kısmındaki en can sıkıcı şey ise yapay zeka ve düşman ataklarında karşımıza çıkıyor. Yani bazı görevler çok zor ve bu zorluk sizi teknik, taktik olarak zorlamıyor. Hani karakter özelliklerini kullanmak olaya daha rol yapma dinamikleri eklemek istiyorsunuz ama oyun bir süre sonra buna izin vermiyor. Bu işleyiş ekibinizdeki tüm zayıf karakterleri bir anda çöpe atıyor. Sadece iyi bir silahı olan karakterleri aramaya başlıyorsunuz. Çünkü bu denli büyük bir çatışma içerisine sadece elinizde tabanca ile kalınca ekibe de hiçbir faydanız olmuyor. Zor görevlerde düşmanlar zaten taktikten ve yapay zekadan çok zor ölen ve size daha fazla hasar verebilen düşmanlara dönüşüveriyorlar.

Oyunun online kısmında eleştireceğim bir diğer nokta da buglar ve lobi oluşturma sistemi. Oyunun online modunu teknik bir demoda oynadığımız için bu hataların çoğunu mazur görebiliyoruz. Fakat ana oyunda da olan, daha doğrusu oyunda karşılaştığınız birçok hata ile doğal olarak Online modda karşılaşacağınızı da şimdiden söyleyebiliriz. Lobi oluşturma sisteminin ise online mod çıktığında kesinlikle değişmesi gerekiyor. Teknik demoda bizi en çok zorlayan kısım lobi oluşturmak ve dört kişi bir araya gelmek oldu.

Watch Dogs Legion Online

Sonuç olarak Watch Dogs Legion Online modu ile birlikte hikayesini ilerletmeye devam edecek. En azından ilk aşamada bedava olacağını düşünürsek hai hazırda oyuna sahip olan kullanıcılar için bir alternatif olabilir. Yani hali hazırda ana oyunu oynadıysanız ve keyif aldıysanız Online modundan da keyif alacaksınız anlamına geliyor. Diğer taraftan oyunu deneyip sevmediyseniz, Online modunun sizin için çok büyük bir yenilik içerdiğini söylemem de zor. Son olarak Watch Dogs Online'ın 9 Mart'ta yayınlanacağını da hatırlatalım.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Watch Dogs Legion Online
İlginizi Çekebilir