Wednesday 2. Sezon ve Jenna Ortega’nın Üzerindeki Baskı

Utku Biçer 28.12.2023 - 20:49
Wednesday 1. Sezon hem Netflix hem de dizinin yıldız oyuncusu Jenna Ortega için iyi geçti. Hayranları tarafından sevilerek takip edilen Wednesday 2. Sezon için beklentiler oldukça yüksek.

Wednesday 2. Sezon ve dizinin yıldız oyuncusu Jenna Ortega, 1. Sezona kıyasla tamamen farklı birkaç zorlukla karşı karşıya kalacak. Addams Ailesi’ni anlatan önceki uyarlamalar genellikle Cadılar Bayramı sezonunda kutlanmasına rağmen, Wednesday 1. Sezon 2022’deki Şükran Günü tatili için tam zamanında çıkış yaptı. Kısa süre içerisinde Wednesday, Stranger Things’in izlenme rekorunu kırdı. Rekorun kırılmasıyla genç oyuncu Ortega, Hollywood için genç yıldız oyunculardan biri haline geldi.

Wednesday Addams rolünü üstlenmeden önce Ortega, Jane the Virgin ve Stuck in the Middle’daki önemli bir rolü üstlenmişti. Ardından da birkaç ünlü TV şovunda çalışma sergiledi. Insidious: Chapter 2, The Babysitter gibi filmlerde rol olarak korku projelerinde yoğun bir çalışma sergiledi. Korkuya olan yoğun eğilimi sayesinde Addams Ailesi uyarlaması için harika bir seçim olmuştu. Dizinin Netflix için bir popüler kültür juggernaut’u haline geldiği düşünüldüğünde, Wednesday 2. Sezon ve oyuncu kadrosu yeni bir dizi zorlukla karşı karşıya.

Wednesday 2. Sezon ve Jenna Ortega’dan Yüksek Beklentiler Var

Yaşanan baskılar ve beklentilerin yüksek olması daha önce Stranger Things’in 2. Sezonunda da yaşanmıştı. Duffler Kardeşler’in yeni bilimkurgu dizisi için başlangıçta büyük bir heyecan vardı. Fakat kulaktan kulağa yayılan övgü dolu eleştiriler Stranger Things’i Netfllix’in en büyük dizilerinden birisi haline getirdi. Oyuncular daha büyük takipçi kitlesi kazandıkça, dizinin popülerliği de artmaya devam etti. Stranger Things’in 2. Sezonundaki gibi, Wednesday 2. Sezonunda da yaşanan baskı oldukça yüksek. Hikâyeyi doğru anlatma ve Ortega’nın başarısını devam ettirmesi gerekecek.

Wednesday 2. Sezon ve Jenna Ortega’nın Üzerindeki Baskı

Wednesday Dizi, Netflix İçin Neden Daha Önemli Hale Gelecek?

Wednesday dizisinin, Netflix’in Stranger Things’in yerini aldığı bir sır değil. Stranger Things’in yaklaşan 5. Sezonuyla birlikte sonra ermesiyle Netflix, Wednesday dizisini daha ön plana çıkaran bir program için fazla vurgu yapacak. Wednesday öne çıkan takipçileriyle izlenme oranının ötesine geçecek ve Netflix, Wednesday prodüksiyonu için daha fazla çaba göstermek zorunda kalacak. Bu Wednesday hayranları için oldukça iyi bir haber, Stranger Things’in yayın hayatı boyunca uğraştığı büyük prodüksiyon ve sezonlar gibi sorunlarla uğraşmasına gerek kalmayacak. 

Jenna Ortega, 2. Sezonda Wednesday rolünü üstlenmeye kesinlikle hazır görünüyor. Ama bunun ne kadar süreceğini görmek ilginç olacak. Netflix Wednesday dizisini ya da Jenna Ortega’yı kaybetmeye göze alamaz. Bunun için dizinin olay örgüsünün lise ortamının ötesine geçmesi ve daha derin hikâyelere dalması gerekecek. Ortega’nın filmografisine sürekli eklemeler yapması ve popülaritesinin artmasıyla beraber Netflix’in 2. Sezonu İrlanda’da çekmeyi planlıyor. Ayrıca dizi ABD dışında çekilmeye devam ederse, Ortega’nın sürekli yoğun bir program ile çalışması gerekecek. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 13:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2023 11:10
Ne zaman başlıyor. Film
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wednesday 2. Sezon ve Jenna Ortega
İlginizi Çekebilir