Whatsapp, Facebook gibi bilgilerimizi gizlice topluyor mu?

Nagihan Selin İnce 9.04.2018 - 13:42
Bilgiler toplanıyor ama asgari...

Whatsapp, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması. O kadar ki bazı kullanıcılar Whatsapp'in bir mesajlaşma uygulaması olduğunu unutmuş görünüyor fakat Facebook skandalının patlak vermesinin ardından kullanıcılar mesajlaşmalarının ne kadar güvende olduğunu merak etmeye başladılar.

Whatsapp kullanıcılardan asgari ölçüde bilgi topladığını söyledi

Kulislerde, Whatsapp'in bütün dataları aynı facebook gibi topladığı sesleri yüksek sesle söylenmeye başladıktan sonra Whatsapp'den açıklama geldi. Whatsapp'e göre mesajlaşma uygulaması son derece güvenli, iki kişinin birbiri arasındaki konuşmalarını şirket koruma altında da tutuyor fakat arama verilerimiz gibi geri kalan her şey şirket tarafından toplanıyor. Birbirimiz ile ne konuştuğumuz ile ilgilenmediklerini de söylediler.

Her gün dünya üzerinden her yerden milyonlarca insanın kullandığı bir mesajlaşma uygulamasının bazı bilgilerin şirket tarafından toplandığını kabul etmesi fakat bunun içeriği konusunda ucu açık davranması gizliliğin aslında yaşadığımız yıllarda tamamen olmasa da kısmen yok olduğunun bir göstergesi. 

Her gün telefonlarımıza indirdiğimiz ve güvendiğimiz büyük uygulamalar aslında ne kadar güvenli sorusunu yeni yeni de olsa herkes  sormaya başladı. Kullanıcıların bilinçlenmesi ile bu durum ne yönde değişecek bilinmez.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2018 17:18
Benim anlamadığım insanlar telefon şirketine niye dava açmıyorlar. Facebook, Instagram falan kaldırılamayan uygulamalar değil mi? Sen bunlarla ortak çalıştığına göre, sende işin içindesin. Senin ne alakan var Facebook ile de, iznimi almadan yüklüyorsun bunu? Bak şimdi bilgilerim, kimlerin elinde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2018 14:00
Elbette, hangisi yapmıyor sizce, bilgiyi elinde tutan gücü de elinde tutar. Güçlü olandan da hesap sormak kolay iş değil. Gelecekte insanın toplumsal ve finansal hayatı daha kolaylıkla yönlendirilebilecek bu bilgiler sayesinde . Şİmdi de farklı değil, kapitelizmin ve küreselleşmenin insanlarıyız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2018 14:00
şu hayatta bizi izlemeyen kaydetmeyen dinlemeyen bi kuruluş var mı? ya da kaldı mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Whatsapp, Facebook gibi bilgilerimizi gizlice topluyor mu?
İlginizi Çekebilir