WhatsApp, yeni özelliği ile fotoğraf ve videoları orijinal kalitede paylaşmayı mümkün kılıyor

Taylan Bal 31.08.2023 - 06:02
Görünüşe göre, Meta sonunda fotoğraf ve videoların paylaşımındaki kalite sorununu çözmeye karar verdi.

WhatsApp, uzun bir süredir en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor. Ek olarak özellikle Avrupa'da geniş bir şekilde kullanılıyor. Ancak, uygulamanın fotoğraf ve videoların paylaşımını ele alış şeklinde büyük bir kısıtlama mevcuttu. Görünüşe göre ana şirketi Meta sonunda bu konuyu çözmeye başlıyor.

WhatsApp'ta fotoğraf ve videolar artık daha kaliteli gönderilecek

WhatsApp üzerinden fotoğraf ve videoları göndermek, kalitesinin büyük ölçüde düşürülmesine neden oluyordu. Çünkü hizmet, bunların mümkün olduğunca hızlı bir şekilde gönderilmesini ve alınmasını sağlamaya çalışıyordu. Ancak, hücresel bağlantı hızları giderek arttıkça WhatsApp, yakın zamanda "HD fotoğraf ve video paylaşımı" olarak adlandırılan bir özelliği sunmaya başladı.

Bu, sohbetlerde daha iyi kalitede medyanın gönderilmesine olanak tanır hale geldi. Ancak şimdi görünüyor ki WhatsApp, bir adım daha ileri gitmeyi ve sonunda insanların fotoğraf ve videolarını ek sıkıştırma olmaksızın orijinal kalitesinde paylaşmalarına izin vermeyi test etmeye başlıyor.

WhatsApp büyük bir sorunu çözüyor

Bu bilgiler, WhatsApp beta izleyicileri WABetaInfo tarafından paylaşıldı. En son beta sürümünün, yeni özelliğin test edilmesine zaten başladığını belirtiyorlar. Yeni seçenek, insanların uygulama galerisinden fotoğraf ve videoları seçmelerine izin veren belge seçici içinde görünecek gibi görünüyor. Orijinal kalitede fotoğraf veya videoları seçme seçeneği, test kullanıcılarına sunulan en son beta sürümünde mevcut. WhatsApp şu anlık medyayı genel belgeler gibi işliyor. Bu da 2 GB büyüklüğünde dosyaların gönderilebileceği anlamına geliyor.

Bu yeni özelliğin hala beta aşamasında olduğunu ve her an kaldırılabileceğini unutmamak önemli. Ayrıca, özellik hiçbir şekilde halka sunulmayabilir. Ancak WhatsApp böyle bir niyeti olmasaydı muhtemelen bu özelliği test etmeye başlamazdı.

Fakat WhatsApp artık, uzun süredir fotoğraf ve video paylaşımlarında kalite kaybına neden olan sıkıştırma sorununa son veriyor. Meta tarafından geliştirilen WhatsApp, kullanıcıların yüksek kaliteli medyayı sıkıştırma olmadan paylaşabilmesine imkan tanıyacak. Eğer kullanmamıza izin verilirse tüm fotoğraf ve videolar daha kaliteli şekilde paylaşılabilecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
WhatsApp'ta yüksek kalitede fotoğraf ve video paylaşımı
İlginizi Çekebilir