Wii 2 hakkında yeni bilgiler geldi

Murat Halilbeyoğlu 16.04.2011 - 15:32
Teknik iç yapısı, kumandası ve çıkış tarihi
Wii 2 hakkındaki dedikodular devam ediyor. Son zamanlarda Xbox 720 ve PlayStation 4 dedikodularından sonra Nintendo'nun da bu konuda boş durmayacağı belliydi zaten ancak bu üçlü arasında gerçeğe daha yakın ve daha mantıklı geleni de Wii. Zaten yakın zaman öncesinde de cihazın E3'te duyurulacağını belirtmiştik.

Daha öncesinde NGP hakkındaki gerçekleri ortaya çıkartan Fransız sitesi 01net'in yeni yayımladığı Wii 2 haberinde de heyecanlandıracak bilgiler mevcut.

Son verilen bilgilere göre Wii 2 genel isimli ile Project Café olarak anılıyor ve mimari olarak Xbox 360 benziyor, elbette ondan daha güçlü.

Wii 2 hakkında yeni bilgiler geldi
Sitede konsolun kendine özel yapım üç çekirdekli IBM PowerPC işlemciye, 4.1 versiyon shader birimli ATI R700 ailesinden bir grafik kartına ve 512 MB belleğe sahip olacağı söyleniyor.

Bunlar da elbette oyun geliştiricilerin işine yarıyor, çünkü bu sayede onlar da oyunların HD konsol portlarını daha rahat yapabilecekler. Aynı zamanda Project Café geriye dönük uyumluluk özelliğini de barındıracak. Dolayısı ile Wii ve GameCube oyunlarını oynatabilecek.

Konsolun kumandasında altı inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran, kullanıcıya bakan tarafında bir kamera, D-Pad, iki adet bumper'ı, iki adet tetiği ve muhtemelen açıklanmayan daha pek çok özelliği olacak Ayrıca kumanda Wii sensor bar olarak da kullanılabilecek.

Cihaz 2012'nin sonlarında çıkacak. Bunların hepsi şu an için sadece güçlü "dedikodular" ancak kaynak da oldukça güvenilir.
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wii 2 hakkında yeni bilgiler geldi
İlginizi Çekebilir