Wii Türkiye'de 800 YTL olacak

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Wii Türkiye'de 800 YTL olacak
Nintendo basın duyurusu ile Wii öncesi bazı bilgileri bizlere sundu. Bülteni sizlerle olduğu gibi paylaşıyoruz.

-------------------

Değerli Basın Mensubu,

Tüm dünyada heyecanla beklenen, 8'den 88'e tüm aile fertlerinin eğlence merkezi olacak Wii'nin ülkemizde çıkış tarihi ve detaylarını sizlerle paylaşmaktan sevinç duymaktayız.

Wii ülkemizde tüm Avrupa ile aynı anda yani 8 Aralık 2006'da piyasada olacak. Kurların durumuna göre tahmini önerilen perakende satış fiyatı 749-799 YTL aralığında olacaktır.

Wii, "Tek renk, tek konfigürasyon ve tek fiyat" prensibiyle piyasaya çıkacak. Fildişi beyazı konsolumuzla birlikte bir adet Wiimote (Kumanda ve Nunchuk) ve beş adet spor oyununu içeren Wii Sports paketi de fiyata dahil olacak. Ülkemizde özellikle oyun artı konsol paketlerin satış hızı düşünüldüğünde, Nintendogs ve Gameboy/Gamecube Mutluluk ve Eğlence paketlerinin başarısı gözönünde bulundurulduğunda yeni konsolumuza yoğun bir talep bekleyebiliriz.

Wii, ilk piyasaya çıktığında tüketicilere kendine özgü 20 değişik oyun çeşidini de alma imkanı sunacak. Ayrıca şimdiye kadar çıkmış olan tüm Gamecube oyunları ile de %100 uyumlu olan Wii, bu sayede lansmanda yaklaşık 100 çeşit oyun ile mağazalarda raflardaki yerini alacak.

Ek bir aparata ihtiyaç duymadan kablolu/kablosuz ev ağından İnternete bağlanan Wii’nin birkaç ek özelliği de kısaca şöyle:

WiiChannels adı altında sistemin parçası olarak gelen servisler paketinde, Sanal Konsol ile geçmişten günümüze tüm klasik Nintendo oyunları download edilebilecek.

Mii adlı yazılım sayesinde kendi sanal görüntünüzü yaratarak hem oyunlarda hem de sistemin parçası olan mesajlaşma yazılımı ile diğer Wii sahipleri ile chat ve mektuplaşma mümkün olacak.

Wii üzerindeki Opera Browser yazılımı ile İnternette gezilebilecek, ev alışverişi ve bankacılık işlemleri yapılabilecek.

Wii oyunlarına eklenti paketleri, klasik oyunlar ve özel servisler Wii Pointler harcanarak alınabilecek. Wii pointler ise Wii donanımı ve oyunları satan mağazalarda tüketicilere sunulacak pre-paid (ya da kontör) kartlar ile sisteme yüklenebilecek.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wii Türkiye'de 800 YTL olacak
İlginizi Çekebilir