Wii U'nun teknik özellikleri sızdı

Furkan İlbay 12.09.2012 - 15:02
İyi yanlarıyla, kötü yanlarıyla
VGLeaks, Wii U'nun bu teknik özelliklerini paylaştığında, alıntı yaptıkları kaynağı "belirsiz" olarak gösterdi. Eklenen bilgiler arasında Wii U CPU'sunun Espresso adı verilen üç çekirdekli bir CPU olacağı ve DirectX 10.1 ile uyumlu çalışan AMD Radeon GPU7 serisi grafik işlemci kullanacağı da vardı.

VGLeaks, geçtiğimiz aylarda Xbox ile alakalı Durango kod adını ve Gears of War: Judgment sızıntılarını da gerçekleştirmişti. Aşağıda Wii U'nun sızan tüm teknik detayları yer alıyor.

Wii U'nun teknik özellikleri sızdı
CPU (İşlemci):
Üç çekirdekli "Espresso” CPU

GPU (Grafik işlemcisi):
GPU7 adında, AMD Radeon bazlı yüksek çözünürlüklü bir GPU. DirectX 10.1 ve OpenGL 3.3 desteğinin yanında, Shader Model 4.0'ı desteği de bulunuyor.

Hafıza (RAM):
Hafıza1 = 32MB, Hafıza2 = 1GB (uygulama ve oyunlarda kullanılacak miktar)

Dahili disk hafızası:
Otomatik olarak cihazın içerisinde 8gblık dahili hafıza geliyor ve SD kartlar ile 2 GB'lık bir arttırma yapılabiliyor, SDHC kartlar sayesinde de 32GB'a kadar artış söz konusu oluyor. Bunların yanında USB bağlantılı hard diskleri de kullanabiliyoruz.

İnternet:
802.11 b/g/n Wifi (Tipik, Wi-Fi istemcisi)

Görüntü çıkışı:
Desteklediği çözünürlükler: 1080p, 1080i, 720p, 480p ve 480i

Desteklediği görüntü çıkışları:

HDMI kabloları ile uyumlu, Wii D-Terminal (Wii'nin kendi kablosu), Wii Component Video (yine Wii'nin özel kablosu), Wii RGB ve Wii S-Video Stereo AV ve Wii AV. (Bunlar da Wii'ye özel kablolar.) Yani kablo anlamında sadece HDMI çıkışı yabancı olacak, diğerleri aynı.

USB girişleri:
Dört adet USB 2.0 girişi.

Eğer bu bilgiler doğruysa, Nintendo'nun yine eski cihazlarına benzer bir cihaz çıkaracağını, fakat bu sefer en büyük farklılığın görüntü kalitesindeki artış olacağını söyleyebiliriz. Eğer kıyaslamak gerekirse, bir önceki Wii konsolunda yani orijinal Wii'de, 512MB'lık bir dahili hafıza ve SD kartları için daha fazla destek bulunuyordu. Bu açıklama yine dediğimiz gibi Nintendo'nun kendi elinden çıkmasa da şirket, özellikleri Avrupa kesimine bu perşembe günü duyurmayı planlıyor.
Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 19:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wii U'nun teknik özellikleri sızdı
İlginizi Çekebilir