Wii U'ya Metal Gear Rising yok

Berkant Jeff Akarcan 4.02.2013 - 13:55
Talep olana kadar oyun Wii U'ya gelmeyecek
Vakti zamanında Kojima Productions'tan Yuji Korekado, Wii U'nun kontrolörünü yerden yere vurarak Metal Gear Rising: Revengeance'ın Wii U'ya gelmeyeceğini açıklamıştı. Dün de bu konuda bir yorum, oyunun geliştiricisi Platinum Games'ten yazar JP Kellam'dan geldi.


Kellam, oyunun Wii U'ya gelme ihtimalini neredeyse sıfır olarak değerlendirdi. MGR hayranlarının sorularını yanıtlayan Kellam, Wii U ile ilgili soruya ""Konami bu konuda bir talep görürse bizden bir port isteyebilir." şeklinde yanıt verdi.

Konami ise, Platinum Games'ten bir Wii U portu istememekle ticari açıdan doğru bir yol izliyor olabilir. Ne de olsa böyle bir portun prodüksiyon masraflarının geri dönüşünü alabileceği kadar verimli bir satış yapabilecek gibi gözükmüyor. Wii U'nun Kasım ayından beri sattığı cihaz sayısını ve AAA oyunlarda aktif olan oyuncu sayısını göz önünde bulundurduğumuzda, bu su götürmez bir gerçek. Ancak bu düşünce tarzı da Wii U'ya oyun gelmesinin önünü tıkayan şeylerden birisi. Paradoksal bir durum; oyun çıkmazsa konsol daha fazla satmıyor, konsol satmadığı sürece de büyük oyun firmaları Wii U ekibi için vakit ve nakit ayırmaktan kaçınıyor.

Nintendo için işler pek iç açıcı gözükmese de Wii U ile beraber, konsolun geleceğini (ve Nintendo'nun geleceğini) önümüzdeki aylarda göreceğiz.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 19:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wii U'ya Metal Gear Rising yok
İlginizi Çekebilir