Wikipedia'nın Türkiye'ye olan özlemi giderek artmışa benziyor

Ahmet Özçilingir 4.05.2018 - 15:08
Wikipedia 1 yıldır erişime kapalı durumda

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de erişime kapatılan Wikipedia, engellenmesinin birinci yılına özel bir video paylaşarak, Türkiye özlemini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz mart ayında sosyal medya yoluyla We Miss Turkey etiketi ile bir de kampanya başlatan internet ansiklopedisi, Türkiye'de kullanıma açılmayı sabırsızlıkla bekliyor. 

Wikipedia, 'Türkiye'yi Özledik' isimli bir kampanya başlattı

Wikipedia Türkiye'yi çok özlemiş

Wikipedia, resmi Youtube sayfasından, "A year without Turkey" Türkiye olmadan bir yıl, başlığı ile bir video yayınlandı. Ayasofya, Sultanahmet, Anıtkabir gibi tarihi ve önemli mekanların görüntülerinin olduğu, adeta Türkiye turizm tanıtım filmleri tadında hazırlanan video ile, Wikipedia'nın Türkiyeyi ne kadar özlediği vurgulanmış. " Wikipedia 1 yıldır Türkiye'de erişime kapalı, bu da demek oluyor ki 80 milyon insan bedava bilgiye erişemiyor" denerek, Türkiye olmadan Wikipedia'nın da eksik kaldığı vurgulanmış. Konu ile ilgili Wikipedia'nın blog sayfasından bir yazı yayımlandı ve engellemenin ardından Türkiye'den gelen Trafiğin, bir hafta içinde yüzde 90 azaldığı belirtildi. Wikipedia, geçtiğimiz sene Türkiyeyi karalamaya yönelik bilgilere yer verildiği gerekçesi ile, erişime kapatılmıştı. Wikipedia'ın yayınladığı Türkiyeyi özledik temalı video'yu aşağıdan izleyebilirsiniz.
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 4.05.2018 21:01
Burda bir yorumda bile siteye erişimi Türkiye'den engellemek çözüm mü? diye soran olmamış. Çözüm değil. Bir kere 2013'e kadar arada terörist ayrımı yoktu tek terörist Esad rejimi olarak gösterildi. İkincisi Türkiye siyasi ve ekonomik gücünü hiç sorgulamadan boyundan çok büyük işlere kalkıştı. Suriye'nin içi güneyden olduğu kadar kuzeyden gelen geçişlerle de karıştı. Libya,Tunus,Fas ve Mısırdan gelen militanlar Hatay'a turist akıyor gibi gösterildi gazetelerimizde. Bunlar Türkiye üzerinden geçti niye çünkü adam gibi bir sınır güvenliğimiz bile yoktu! Eski başbakanımız kendi ağzıyla müdahale ettiklerini söyledi. Sonradan terör gruplarına dahil olan gruplara destek verdiğimizi söyledi. Ha burada tabi ABD bu işin asıl sorumlusuydu onlar siyasi güç olarak yalanı doğru yapıp kurtulmayı başarırlar. Biz başaramayız çünkü aslında bir arpa boyu yol gidemedi bu ülke. Ekonomide büyüyen deliğe bakarsanız anlarsınız siyaset er geç ekonomiye vurur. Cami ve yüksek bina yapmaktan öteye gidemiyor bu ülke maalesef sonra kalkındığını zannediyor.
kahvebitti
kahvebitti 6.05.2018 01:12
Her işin başı saygı insanlar akp li chp li iyili mhp li diye birbirine düşmüş sen böyle bir ülkeden neyin gelişmesini bekliyorsun artık bu durum öyle bir noktaya gelmişki partizanlıktan karşılıklı nefretten insanlar doğruyu yanlış yanlışı doğru görür oldu adam gibi bir muhalefet şart ülkeye vekillere bakıyorsun kavgadan başka birşey yapmıyor hiç biri çıkıpda vergiyi aldıgı maaşın hakkını vermeyi alınan rüşvetleri vekil harcamalarını mültecilere yapılan harcamaları mültecilere verilecek vatandaşlığı şehirlerdeki altyapı yetersizliğini ülkeden para kaçıranları futbol takımlarına yapılan milyon dolarlık vergi indirimlerini tartışmıyor ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
ademt95
ademt95 5.05.2018 16:51
Yorumlara bak sacmalamayin yahu! Oturup dusunun bir iki kere nereye gidiyoruz diye. Diyelim ki Wikipedia da Turkiye aleyhine yazilan yanlis seyler var, tum siteyi Turkiye`de erisime kapatmakla mi cozulur bu! Yazilanlar sitede aynen durur, tum dunya okur, onu sadece siz goremezsiniz. Siteyi kendi vatandasina kapatmak, okutmamak mi cozum yoksa o yanlisi duzeltmeye calismak mi? Bugun wikipedia kapatilir, yarin hepsi!
etemelkuran
etemelkuran 5.05.2018 23:46
Aynısını ben de yazdım, benim yorumlar ne hikmetse onaylanmıyor. Bu gidişatta, Devletin repütasyonu(saygınlığı) olmadığı için olsa gerek, wikiyle iletişime geçseler de düzelttiremezler. Dünya'da sadece çatışmanın en yoğun olduğu ülkeler her gün politika değiştiriyor bir de biz. Bugün gelinen nokta Türkiye'ye hiç mi hiç yakışmıyor her aklı başında vatandaş bunda hemfikirdir. Wiki yasak, vaktinde Twitter yasak, vaktinde Facebook yasak böyle böyle yarım milyon site sadece Türkiye'den erişilemiyor! Fakat Dünya'dan erişim var! Terör siteleri aynı şekilde. Saygınlığınız olsa söke söke Almanya lokasyonlu da olsa ABD de olsa gider o siteleri kapattırırsınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2018 22:00
benim için faydalı bir siteydi üzüldüm kapanmasına özellikle biyografileri okumak maksatlı kullanıyordum maalesef başımızdan bu iktidar gitmeden ülkede daha çok yasaklar engeller göreceğiz üzülerek söylüyorum bir avuç muhakeme yapabilen insan var ülkede geriye kalanlar oksijenimizi çalıyorlar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2018 17:11
Zararlı ve yanlış bilgi denilince akla gelen 1 numaralı site. Türkiye Cumhuriyeti devletini takmayan Pkk yanlısı site. Bugün Türkiye Cumhuriyetini takmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını da takmaz. İlerde Avrupada tatile gidip soyuldugunuzda sizi insandan bile görmeyen polise gidince anlarsınız.
kahvebitti
kahvebitti 5.05.2018 00:41
Sorsan iskandinav ülkesi falan derler danimarka da annemin çantasını restorantta çaldılar.. Türkiye den maaşlar dışında hiç bir farkı yok ülkenin kıymetini bilmek lazım dedigin gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2018 23:34
batının özbe öz çocuğu terörist pkk/ypg yi desteklemeyi biliyor ama wikipedia ? madem bu fikir ve düşünce özgürlüğü,o zaman sitenin kapanması neden düşünce ve fikir özgürlüğü olmasın ? batının kurduğu düzen artık kendine işler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wikipedia'nın Türkiye özlemi katlanarak artmışa benziyor
İlginizi Çekebilir