Windows 10 oyun modu FPS sorunlarına sebep oluyor olabilir

Berat Darıcı 7.05.2020 - 09:55
Windows 10 oyun modu ani donmalara ya da FPS sorunlarına hem AMD hem de Nvidia ekran kartı kullanıcıları için sebep oluyor olabilir.

Windows 10 oyun modu, oyunlara öncelik vererek performansı arttırmayı hedefleyen bir sistem. Daha fazla performans için ana özellikle olarak sistem üzerinde çalışan diğer uygulamaların tükettiği gücü azaltarak oyununuza daha fazla güç ayırmayı hedefliyor. Elbette tek özelliği bu değil. Fakat anlaşılan sistem bazı kötü yeteneklerde edinmiş. Uzun zamandır güncellenmeyen oyun modu FPS değerlerinize kötü yönde etki ediyor olabilir.

Olay sadece FPS miktarının düşmesi değil. Özelliğin ani donma sorunları, takılmalar ve hatalara sebep olduğu söyleniyor. Reddit üzerinde başlayan bu konu şu anda oldukça yaygın hale geldi. Sorunlar başlıca Call of Duty: Warzone ve League of Legends oyunlarında görülüyor. Son geri bildirimlerde sorunların hem AMD Radeon ekran kartı çözümlerinde hem de Nvidia GTX ve RTX GPU modellerinde ortaya çıktığı bildiriliyor.

Sorunla karşılaşan başlıca ekran kartları ise AMD cephesi için 5700 XT, RX 570, RX 480 ve R9 290 ekran kartı olarak listelenmekte. Nvidia tarafında ise en çok Geforce GTX 980 ve Geforce GTX 1080 Ti modellerinin adı geçiyor. Nvidia kullanıcıları yoğun olarak donmuş ekranlar ile baş etmeye çalışıyor.

Windows 10 oyun modu FPS sorunlarına sebep oluyor olabilir

Windows 10 oyun modu sorunu için çözüm ne?

Microsoft standart olarak Windows 10 oyun modunu açık şekilde getirmiyor. Kullanıcıların kendi istekleri ile bu özelliği aktifleştirmesi gerekiyor. Elbette aktifleştirenlerden biriyseniz çözüm bulunmakta. Gerekli ayara gidip tek tıkla oyun modunu kapatabilirsiniz. Başlat menüsünü açıp oyun modu yazdığınız zaman çıkan ayarlar kısmından oyun modunu kolaylıkla devre dışı bırakabiliyorsunuz. Microsoft tarafından konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2017 yılında hayatımıza giren oyun modu şimdiye kadar bir sıkıntı çıkarmamıştı. Microsoft'un bu ay Windows 10 2004 sürümünü son kullanıcılar için yayınlaması planlanıyor. Yeni sürüm OEM’ler ve PC üreticileri için 5 Mayıs tarihinde yayınlandı. Geliştiriciler tarafından 12 Mayıs tarihinde kullanıma açılacak olan yeni sürüm 28 Mayıs tarihinde ise genel olarak kullanıma açılacak. Normalde yeni sürümün daha erken yayınlanması planlanıyordu fakat erteleme aldı. Microsoft, güncellemeyi tüm kullanıcılar için yayınlamadan önce tamamen sorunsuz olmasını istiyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2020 16:40
windows 7 candir ama mecbur windows 10 kullaniyorum cünkü forza serisi var işallah en kiza zamanda adam gibi güncelle cikarda güsel olur 2004 updet bekliyorum bakalim nasil olcak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2020 16:09
bu yeni birşey değil, epeydir kapalı zaten bende.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2020 11:06
merhaba , güncel sürümlerde windows 10 oyun modu aktif olarak gelmekte, direk kapattığım özelliklerden biriydi son dönemde açıp denemeyi düşünmekle haberi görmem iyi oldu ,teşekkürler kolaylıklar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 10 oyun modu FPS sorunlarına sebep oluyor olabilir
İlginizi Çekebilir