Windows 11'in için gelecek olan yenilikler açıklandı

Taylan Bal 24.07.2023 - 13:40
Windows Insider programına kayıtlı olan ve Windows 11 işletim sistemini kullanan kullanıcılar için sevindirici bir haber var.

Microsoft, Beta Kanalı için yeni özelliklerle dolu 22631.2050 ve varsayılan olarak yeni özellikleri kapalı olanlar için 22621.2050 sürümlerini yayınladı. 22631.2050 sürümü, bir süredir Windows Insider programının Dev kanalında test edilen birçok özelliği Beta Kanalına taşıyor.

Windows 11'deki yenilikler

Bu sürümdeki ilk dikkat çeken özellik, modernleştirilmiş Dosya Gezgini. Bu Dosya Gezgini, Dev Kanalı Insider kullanıcıları tarafından uzun bir süredir test ediliyordu ve birkaç yeni özellik sunuyor. Windows'a bir Azure Active Directory (AAD) hesabıyla giriş yapan kullanıcılar için önerilen dosyalar bir karuselde gösterilecek. 

Windows 11'deki yenilikler

Dosya gezgininde güncellenmiş bir adres çubuğu ve arama kutusu da bulunuyor. Bu yeni adres çubuğu, yerel ve bulut klasörlerini tanıyor ve OneDrive kullanıcıları için OneDrive senkronizasyon durumunu ve alan kotalarını gösteriyor. Son olarak, Dosya gezginindeki modernleştirilmiş ayrıntılar bölmesi, ilgili içeriğe kolayca erişmenize, dosya etkinlikleriyle güncel kalmanıza ve dosya açmadan iş birliği yapmanıza yardımcı olacak şekilde tasarlanmış.

İlginizi Çekebilir: Windows 11 Steam kullanıcıları arasında popüler değil

Dinamik aydınlatma

RGB aksesuarlarına sahip olan Windows Insider kullanıcıları için Windows ayarlar uygulamasında yeni bir Dinamik Aydınlatma alanı bulunuyor. Bu alan, HID LampArray standardını kullanan aksesuarlar için tasarlanmış. Şu an için sadece Razer gibi bazı aksesuarlar bu ayarlar sayfasıyla uyumlu olsa da, üçüncü taraf uygulamaları kullanmadan RGB aydınlatma efektlerini ayarlamanızı kolaylaştırıyor.

Windows Ink

Windows Ink özelliğine yapılan bazı ayarlamalar da dikkat çekiyor. Artık stilus veya kalemle düzenleme alanlarında doğrudan yazı yazabilir ve kelimeleri çıkarabilirsiniz. Bu özellik, Ayarlar > Bluetooth ve cihazlar > Kalem ve Windows Ink > Shell Handwriting altında bulunuyor.

Bilinen bazı sorunlar

Ancak, iki bilinen sorun bulunuyor. Birincisinde, donanımı güvenli bir şekilde çıkar simgesi beklenen zamanda sistem tepsisinde görünmeyebilir. Diğer sorunda, bazı metinler seçilen dile göre yerelleştirilmemiş olarak görünebilir. Dev Kanalından Beta Kanalına birçok özelliğin taşınmasıyla Microsoft, Windows 11'in 23H2 sürümünü tamamlamaya yaklaştığının da işaretlerini veriyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 15:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11'in için gelecek olan yenilikler açıklandı
İlginizi Çekebilir