Windows 8 beklenenden yavaş satıyor

Berkant Jeff Akarcan 25.12.2012 - 12:18
Değişen tüketici alışkanlıkları Microsoft'u üzüyor
Windows 8 hepimizi çok heyecanlandırdı, çıkana kadar günler saydık merakla, çıktıktan sonra da test etmek için sabırsıkla koşturduk. Fakat bu merak ve ilgi, konuyla direkt ilgiliyiz diye muhtemelen, sıradan tüketiciler Windows 8 ile çok da ilgilenmedi.

Windows 8 beklenenden yavaş satıyor
Eskiden yeni Windows çıkınca insanlar bu gazla bilgisayarlarını yükseltirdi, ama 2013 yılına bir kaç gün kala durumun artık böyle olmadığını gördük. İnsanlar, platformlarını çalıştıran yazılımlar yerine donanım ve yazılımı beraber almak istiyor.

New York Times'ın teknoloji editörü Nick Wingfield, Bellevue'de bir mağazadaki deneyimlerinden yola çıkaran, Windows 8'in satış beklentilerini ve başarılarını araştırdı. Ancak sonuçlar artık işlerin değiştiğini gösterir nitelikte çıktı. İnsanlar işletim sistemlerini tek başına almak yerine, tabletler ve telefonlarda gelirlerse kullanıyorlar ve bu yüzden de donanım yazılımdan daha büyük bir seçici etken olmuş durumda.

Araştırmadan çıkan sayılar insanların hala ellerindeki bilgisayarları yükseltmediğini işaret ediyor. Windows 7'nin 2011'deki satışlarının bile 13%'lük bir oranda gerisinde kalan Windows 8; Apple ve Amazon'un PC piyasasındaki hakimiyetinin de gerisinde kalmış durumda.

Windows 8 beklenenden yavaş satıyor
Tüketici alışkanlıklarındaki bu değişiklik, insanların artık PC'lerden öte tablet ve akıllı telefonları tercih ettiğini gösteriyor. Bu cihazlar Microsoft'un uzun vadedeki başarısı için oldukça önemli, zaten Windows 8'in tüm platformlar için hazırlanan bir işletim sistemi olması da Microsoft'un bunu ön gördüğünü gösterir nitelikte. Ancak Windows 8 hakkınd yapılan çoğu profesyonel kritik, bu arayüzün pek de başarılı uygulanmadığını gösteriyor.

Microsoft ve Windows 8 için 2013 yılı çok önemli. Gelecek sene çıkacak olan yeni Windows 8 tabanlı cihazlar biraz da olsa satışları toparlayabilir, ancak Amerika'da noel haftası boyunca yaşanan hediye çılgınlığı Microsoft için umulan gibi geçmiyor.

Yorumlar 44
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 8 beklenenden yavaş satıyor
İlginizi Çekebilir