Windows Phone 8, tam bir oyun platformu

Mahmut Saral 21.06.2012 - 11:03
Yeni bir mobil soluk
Microsoft, Windows Phone 8 hakkında geçtiğimiz gün bilgiler verdi. Tabii ki biz oyuncular için en çok merak edilen nokta, oyun performansıydı.

Yetkililerin belirttiğine göre Windows Phone 8, tam anlamıyla bir oyun platformu. Havok teknolojisini de arkasına alan, kaliteli görsellere sahip 3B oyunları rahatlıkla çalıştırabilecek bir platform. Cihaz, 720p ve WXGA grafik donanım desteğine sahip. Ayrıca yetkililer, oyun geliştiricileri için de Windows Phone 8'in gayet kolay olduğunu belirtiyor.

Tabii ki cepte oyun deyince, ilk akla gelen korkulardan biri şüphesiz pil ömrüdür. Microsoft, işte bu konu üzerine de çalışıyor ve "Pilim biter mi?" korkusuna bizi maruz bırakmak istemiyor. Umarız bu çalışmalar, iyi sonuçlar verir.

Windows 8 Phone için 100 binin üzerine uygulama geliştiriliyor. Cihazı güncellememiz gerekiyorsa bunun için USB kabloya bile gerek duyulmayacağı belirtilmiş. Windows 7 uygulamalarıyla da uyumlu olacak cihazın 180 ülkede download desteği bulunacak, ki bu rakam Apple'dan 25 ülke daha fazla.

Windows Phone 8'in bu yıl sonuna doğru bizlerle olması bekleniyor.

Windows Phone 8, tam bir oyun platformu
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows Phone 8, tam bir oyun platformu
İlginizi Çekebilir