1/2

Wipeout 2048 (PS Vita)

Özgür Yıldız 2.03.2012 - 20:43
Amansız yarış, PS Vita'da sürüyor.
Platformlar PS Vita
Wipeout 2048 (PS Vita)
  • Yapımcı - Yayıncı Studio Liverpool - SCEE
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 73
Artılar Başarılı grafikler, dinamik ve adrenalin dolu müzikler, Remote Play ve PS3 oyuncularıyla kapışma imkanı
Eksiler Detaysız hikaye ve çoklu oyuncu modları, PS Vita'nın yenilikçi özellikleri kullanılmamış
Yıl olmuş 2048, siz hala yarışla, motorla uğraşıyorlar diyebilirsiniz. Ancak Wipeout’un bizi bırakmaya niyeti yok. Her PlayStation konsolunda karşımıza çıkan Wipeout serisi, bu sefer de PS Vita’da karşımıza çıkıyor. Bakalım burada neler yapıyor.

Genel olarak bildiğimiz Wipeout’tan pek bir farkı yok. Yine hızlı ve olabildiğince dinamik bir yarışın içerisindeyiz. Sizi hızlandıran mavi “pad”ler bulunuyor. Bununla birlikte önceki oyunlarda power-up ve silahları aldığımız pad’ler yeşil ve sarı olarak ikiye ayrılmış. Yeşil pad’lerden geçtiğinizde size turbo, kalkan, otomatik pilot, mayın gibi power-up’lar veriliyor. Sarı pad’ler ise çoklu roket, kilitlenen roket, plazma, deprem gibi silahlara sahip olmanızı sağlıyor.

Wipeout 2048 (PS Vita)
Oyunun tek kişilik modu oldukça basit. Sizi 2048’den 2050’ye kadar götüren 3 sezonluk bir yarış dönemine taşıyor. Genellikle bu yarışlar oldukça tekdüze ilerliyor. Tipik yarışlar, zaman kısıtlamalı yarışlar , alan yarışları ve savaşlar bulunuyor. İlerledikçe yeni araçlar açıyorsunuz. Tabi bununla birlikte daha çok tecrübe puanı kazanmak için ekstra yarışlar da açılıyor. Ancak ilerlemek için bunları yapmanız gerekmiyor. Buna rağmen bir yerden sonra aynı yarışı tekrar tekrar yapmanız ve daha hızlı olan aracı açmanız gerekli kılınıyor. Bu da açıkçası biraz sıkıcı.