1/2

Wireless Optical Mouse Blue

Erce Güven 3.06.2010 - 12:31
Microsoft uzun süren bir durgunluğun ardından Wireless Optical Mouse Blue ile yeniden karşımızda.

Microsoft uzun süren bir durgunluğun ardından Wireless Optical Mouse Blue ile yeniden karşımızda. Açıkçası ürünün tanıtım aşamasında ismini gördüğümde bunun Bluetooth destekli bir mouse olduğunu sanmıştım. Daha sonra tanıtım bültenini okuduktan sonra beklentimin yersiz olduğunu ve bu mouse’un sadece mavi renkli bir optik mouse olduğunu görünce biraz hayal kırıklığına uğramıştım.

Sağolsun Microsoft Türkiye, bu hayal kırıklığı dolu düşüncelerimizi dağıtmak için ürününü test amaçlı olarak bize gönderme nezaketinde bulundu ve birazdan okuyacağınız incelemeyi yazma zevkine erişmemi sağladı.

Açıkçası Microsoft’un, yaklaşık 1 yıl önce edindiğim Wireless Optical Mouse Explorer üzerine bir mouse yapabileceğinden şüpheliydim. Aslında kişisel fikrim olarak halen en iyi mouse Wireless Optical Mouse Explorer. Ancak belirtmeliyim ki çeşitli kullanıcı grupları değişik mouse larla çalışmaktan oldukça büyük bir keyif alabiliyorlar. Örneğin çoğu kullanıcı tarafından Wireless Optical, oldukça ağır ve hantal bir mouse olarak algılanıyor. Şu anda incelemesini yaptığımız ürün ise kablosuz ve optik bir mouse kullanmanın keyfini yaşayıp, daha önceleri Intellimouse serisinde edindikleri kulanım alışkanlığını değiştirmeyi göze alamayanlar için çok doğru bir seçim.

Ürünümüzü incelemeye başlamadan önce paket içinden çıkan araçlara ve dökümanlara yer vermek doğru olacaktır sanırım. Kutudan öncelikle mouse ve alıcımız çıkıyor :) Alıcının kablosuna dikkat ettiğimizde kullandığı ara birimin USB olduğunu görüyoruz. Ancak PS/2 kullanıcılarını memnun etmek için bir PS/2 adaptörü de pakete dahil edilmiş. Bunların dışında tüm Microsoft mouse ailesinde olduğu gibi Intelli Point yazılımını içeren bir CD ve küçük bir kullanım kılavuzu ile 2 adet AA kalem pil kutuyu açtığımızda karşımıza çıkanlardan. Aslına bakarsanız Microsoft ciddi olarak AAA pil (ince kalem pil) kullanımını düşünmeli bence. Çünkü bu tip kablosuz mouseları ağırlaştıran en büyük etken 2 adet AA pil. İnce kalem pillerin kullanılması bu tip mouse larda pillerden kaynaklanan ekstra ağırlığın yarıya indirilmesi açısında çok önemli.

Ürünümüzü isteğe bağlı olarak PS/2 ya da USB portuna bağlayıp yazılım kurma işlemine geçiyoruz. Pilleri mouse’un alt tarafındaki yere yerleştirdikten sonra mouse’un ışığı yanmaya başlıyor. Söz pillerden açılmışken hemen değinmek istediğim bir nokta var. Eğer ilk defa bir kablosuz-optik mouse kullanıyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli konu her zaman çevrenizde 2 adet yedek AA pilin bulunması. Ne yazık ki bu ürün resmi özelliklerinde belirtildiği gibi günlerce pil ömrü sağlayamıyor. Eğer siz de benim gibi günde en az 8-10 saat arası bilgisayar kullanıyorsanız mouse’unuza takacağınız kaliteli AA pillerin ömrü ortalama 1 hafta oluyor. Belirtilmesi gereken bir başka konu ise mouse’u kullandığınız yüzeyin rengi. Yapılan çalışmalar sonucunda koyu renkli yüzeylerin açık renkli yüzeylere göre %30 daha fazla pil tüketimi yaptığı belirlenmiştir. Mouse’u siyah renkli yüzeyde kullanan biri olarak beni canımdan bezdiren pil paralarından kurtulmak için şarjlı pil olayına geçmeyi uygun gördüm. Ortalama 20 milyon liraya satılan bir şarj aleti ve 7.5 milyon liraya satılan 1800 miliamperlik 2 adet AA pilin sizi ne kadar rahatlatacağını tahmin bile edemezsiniz :)