Witcher yapımcıları Dying Light ekibi ile açık dünya RPG yapıyor

Efdal Erdem 18.05.2022 - 00:00
Polonyalı oyun yayıncısı ve geliştiricisi Techland oyun sektöründe oldukça tecrübeli birçok kişi ile devasa açık dünya rol yapma oyunu yapacak.

Polonyalı oyun yayıncısı ve geliştiricisi Techland’ın açıkladığına göre, stüdyo şimdiye kadar duyurulmayan bir açık dünya rol yapma oyunu üzerinde çalışıyor. Yapımı üstlenen ekibin, aralarında The Witcher’in eski geliştiricilerinin de olduğu oyun sektöründe oldukça tecrübeli birçok kişiyi barındırdığı biliniyor. Techland Call of Juarez: Gunslinger ve en son ikinicisi çıkan korku aksiyon oyunu serisi Dying Light’ın geliştiricisi olarak tanınıyor.

Techland: “Hadi beraber heyecan verici yeni bir dünya inşa edelim”

Polonya merkezli oyun şirketinin bugün yaptığı açıklamaya göre büyük bütçeli bir rol yapma oyunu üzerinde çalışıyor. Oyunun kendisi hakkında bilinen tek ayrıntılar fantastik maceralar vaad eden bir açık dünya oyunu olacağı. Ayrıca Techland, Mad Max, Prince of Persia, The Witcher ve Cyberpunk 2077 üzerinde emekleri olan deneyimli geliştiricileri ikna ettiğini belirterek oyuncuların da ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

Techland’in yeni oyunu üzerinde çalışan önemli kişiler:

  • Karolina Stachyra: Anlatı Direktörü (“The Witcher 2: Assassins of Kings”,”The Witcher 3: Wild Hunt”)
  • Bartosz Ochman: Açık Dünya Yönetmeni ( “Cyberpunk 2077”, “The Witcher 3: Wild Hunt”)
  • David McClure: Lider-Oyun-Tasarımcısı (“Deathloop”)
  • Arkadiusz Borowik: Anlatı Yönetmeni (“The Witcher 2: Assassins of Kings”,”The Witcher 3: Wild Hunt”)
  • Mario Maltezos: Kreatif Yönetmen (“Prince of Persia: The Sands of Time”, “Mad Max”)

Büyük bir çalışan alımı yapmayı planlayan Techland, son yıllarda ortaya koyduklarından oldukça farklı ve yeni nesil bir konsept geliştirmeyi istediklerini belirtiyor. “Yıllar içerisinde kazandığımız tecrübe ve deneyimlerle desteklenen, yeni fikirler, tutku ve yaratıcılık ile aşılanan devasa bir açık dünyada geçen yepyeni fantastik bir destan yaratmak istiyoruz.” diye devam ediyor. Hazır olduğunda oyuna dair daha fazla detay aktarma sözü de veriliyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 03:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2022 09:16
Başlıkta gözükenden ziyade Techland firması diğer aaa oyun firmalarından ayrılanları işe almış gibi duruyor. Joint operation yok yani. Witcher yapımcıları dediğiniz zaman "CD Project Red" akla gelir, bu daha çok "witcher eski çalışanları" ile adlandırılabilirdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2022 07:42
Artik bilimde elden ring etkisi diye bir sey var. Souls un kopyasi olmaya calisip da basaramayan cogu oyun soulsun geldigi son noktayi agzi acik izliyor olsa gerek.
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2022 19:25
Souls ne alaka?? Adamlar action rpg yapıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2022 13:54
Harika off
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 18.05.2022 12:32
Harika bir haber. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Witcher yapımcıları Dying Light ekibi ile RPG yapıyor
İlginizi Çekebilir