Wolcen: Lords of Mayhem, kısa sürede 127,000 anlık oyuncuya ulaştı

Berat Darıcı 25.02.2020 - 13:10
13 Şubat 2020 tarihinde çıkış yapan Wolcen: Lords of Mayhem sunucuları zor duruma düştü. Beklenmedik yoğun ilgi yapımcıyı zor durumda bırakmış gözüküyor.

Wolcen Studio tarafından geliştirilen ve yayınlanan açık dünya aksiyon RPG oyunu Wolcen: Lords of Mayhem 13 Şubat 2020 tarihinde PC için çıkış yapmıştı. Uzun bir erken erişim süreci geçiren oyun, beklenmedik ilgi ile karşılaştı. Hatta bu ilgi o kadar beklenmiyormuş ki oyunun sunucuları oldukça zor durumda. Steam'de anlık olarak 127,542 oyuncu sayısına ulaşan oyunun sunucularında çökmeler ve veri kayıpları gerçekleşti. Sıkıntılar yüzünden yapımcı firma şu anda haftada sadece tek bir güncelleme yayınlayabiliyor. Ayrıca Sunucu kapasiteleri şu anda belirli sayıda eş zamanlı oyuncu ile sınırlandırılmış durumda.

Firma, durumu iyileştirme ve sunucu altyapılarını yükseltmek için uğraştıklarını oyuna getirdikleri son yamayla beraber duyurdu. Önemli veritabanı sorunlarına odaklandıklarını ve sorunları en kısa sürede çözmek için oyuna gelecek güncellemeler de yavaşlama olacağı firma tarafından söylenenler arasında.

Wolcen: Lords of Mayhem çıkışından kısa süre sonra 127,000 anlık oyuncuya ulaştı

Wolcen: Lords of Mayhem yüksek grafikler vaat ediyor

CryEngine oyun motoru ile geliştirilen oyun Diablo serisiyle büyük oranda benzerlikler taşıyor. Hikaye modu ve çevrim içi oyuncu modlarını destekleyen oyun Co-op olarak oynanabiliyor. Oyunda uzaktan ve yakından hasar verebilen birçok karakter bulunmakta. Wolcen: Lords of Mayhem modern AI (yapay zeka) ve son teknoloji ürünü grafikleri ile ön plana çıkmaya çalışıyor. Oyunun distopik hikayesi bir fantezi ve entrika dünyasında geçiyor. Firma tarafından yoğun ve zengin bir aksiyon RPG oyunu vaat ediliyor. Çöl, orman, ve eski harabelerin bulunduğu pek çok harita Diablo'ya oldukça benziyor.

Başlarda fazla ses getirmeyen oyun, eğer mevcut sıkıntılarını çözemezse fazla yükselebilir mi emin değilim. Erken erişimden çıkmasına rağmen  Wolcen hala kendini geliştirme aşamasında olan bir oyun gibi hissettiriyor. Amaçlandığı gibi çalışmayan, hatta bazen hiç çalışmayan, bariz şekilde denge sorunlarının olduğu bir oyun. Wolcen Studio bunları düzeltmeye başladı fakat yeterince hızlı olabilir mi? Emin değilim.

Oyunda korkunç bir giriş gecikmesi söz konusu. Tutarsız kare hızları ve performans sorunlar var. Son güncelleme ile bu konulara biraz değinilmiş fakat yüksek oyuncu sayısı ile baş gösteren sunucu sorunları bu sıkıntıların çözülmesini daha da yavaşlatacak gibi gözüküyor. Envanterin donması, karakterin yok olması ve daha pek çok küçük hata bulunmakta.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca oyunu resmi web sitesi üzerinden de satın alabilirsiniz.

Wolcen: Lords of Mayhem çıkışından kısa süre sonra 127,000 anlık oyuncuya ulaştı

Microsoft Flight Simulator 2020 yeni Tanıtım videosu.


Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2020 00:06
oyunun tadı lvl 70 den sonra başladı benim için, master zorluktaki görevler eğlenceli, onun dışında hep aynı oyun, diablo 4 vb. oyunlar çıkana kadar idare eder, poe'a 5 basar orası ayrı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2020 01:49
oyun güzel, denemenizi öneririm...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 21:45
balon şişirilmiş bir oyun grafikten fazlasını beklemeyin oyun içeriği hiç yok sanki oyun early alpha
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2020 16:40
Oyunu ne kadar oynadında,bu kadar fazla sallıyorsun??!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wolcen: Lords of Mayhem, kısa sürede 127,000 anlık oyuncuya ulaştı
İlginizi Çekebilir