Wolfenstein 3D, bir şekilde 8 bitlik sanal konsola uyarlandı

Mehmet Atilla Turan 26.10.2018 - 21:41
8 bitlik sanal konsolda Wolfenstein oynamak ister misiniz?

Eski tür FPS oyunlarını yeni makinelere uyarlamak artık bir moda olmaya başladı. Osiloskop veya araba GPS'lerine yüklenen Doom, Wolfenstein, Duke Nukem türevi oyunların sonu gelmezken, bu sefer de Wolfenstein 3D, garip bir "konsola" uyarlandı. Konsol denmesi biraz garip kaçıyor, ama biz bu türlere genelde sanal konsol diyoruz.

Sanki Wolfenstein'ı uyarlayacak başka yer kalmadı.

1990'larda IBM ve Mac platformuna çıkan Wolfenstein 3D, sonra Playstation ve Gameboy Advance gibi garip ve daha yüksek kapasiteye sahip makinelere uyarlandı. Tabii, yıl 2018 ve Wolfenstein'ın kullandığı teknoloji de bir hayli eski olunca, oyunculardan farklı davranışlar ve bir nevi projeler bekleyebiliyoruz. "hungrybutterfly" adındaki Pico-8 projesinde çalışan oyuncu, Wolfenstein 3D'yi sanal konsola taşımayı başardı. 128x128 çözünürlüğe sahip ve 32k RAM ile çalışan Pico-8'e, anlaşılacağı gibi, bir DOS oyununu aktarmak zordur. Fakat bunun üstesinden gelen hungrybutterly, şu ana kadar sadece birinci bölümü ekleyebilmiş.

Wolfenstein 3D'yi Pico-8'te merak edenler bu linke tıklayarak oyunu deneyebilirler. Aşağıda ise Alman bir oyuncunun Wolfenstein 3D'nin Pico-8 versiyonunda oynamasını izleyebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 00:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wolfenstein 3D, bu sefer beklenmedik bir konsola uyarlandı
İlginizi Çekebilir