1/2

Wolfenstein 3D

Tugay Guvenir 18.12.2012 - 10:25
Eskilere dönüş...
Aşağıda yer alan "Oyunculuk" hakkındaki güzel makale, tugay41 nick'li okurumuz Tugay Güvenir   tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler de her türlü yazınızı mektup2@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Yazı gönderme koşulları için tıklayın.

O dönemler FPS adı ortada konuşulmasada  1994 yılında ilk FPS oyunu Wolfenstein 3D, idSoftware tarafından piyasaya çıkarıldı. Çıkmasının ardından  yine o yıllarda internete ülkemizde çok yavaş(56k) ve çeşitli sağlayıcılarla bağlanılabilirdi. O yüzden dışarıda ne olur ne biter pek fazla bilmezdik fakat burada da hemen popüler olarak yayılmaya başlamıştı, özellikle arkadaşlar arasında.

Wolfenstein 3D
Konuştuğumuz neredeyse tek konu bu olmuştu. Futboldan sonra tabii. Çünkü elimizde askere gitmeden bir tabanca geçiyor ve bunu hangi yaşta olursak olalım bu dönemdeki gibi yaş sınırı olayı girilmeden oyun statüsünde açıp oynayabiliyorduk.  Açıkçası ben çıkışından çok sonraki dönemde oynamış olmama rağmen arkadaşlarım tarafından anlatılanlar ve vaadedilen oyun zevkiyle sanki o dönem başlamış gibiydim.  Sır olarak kalsın ama bazılarımız oynamasakta oynamış gibi önceki gün anlatılanları tekrarlardık.

Neyse hemen arkasından gelen Doom ile idSoftware altın çağına giriyor ve benim tanışmam da devreye girilince idSoftware bir ilah olarak görülmeye benim  açımdan da başlanıyordu. Görür görmez bu oyun anlayışı benimsenerek gönlümüzü kaptırıyorduk. Ondan sonra ne zaman boş fırsat bulsam başına geçip kapa artık o mereti diyene kadar bu oyunu oynayarak ertesi gün tartışmaya ve şuraya geldim diye konuşmalara artık bende katılıyordum.