1/2

Wonderbook: Book of Spells

Berkant Jeff Akarcan 9.01.2013 - 17:58
Fantastik dünyaların kapağını aralıyoruz...
Platformlar PlayStation 3
Wonderbook: Book of Spells
  • Yapımcı - Yayıncı Sony Computer - Sony Computer
Merlin Puanı 78
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%75
Artılar Wonderbook potansiyeli çok iyi yansıtılmış, çocuklar için nefis bir deneyim, Türkçe seslendirme desteği
Eksiler Tekrar oynanabilirlik yok, kendini tekrar ediyor, hardcore oyuncular için fazla basit, bir kaç Türkçe uyarlama hatası
Bu sene Gamescom’da Sony konferansında videolarını ve sunumunu izlediğimizden beri iple çektiğim PS3 oyunlarından birisi Wonderbook: Book of Spells’di. Playstation 2’den beri EyeToy ile yaratılan alternatif gerçeklik oyunlarına oldum olası alışamamış olmama rağmen Wonderbook bir şekilde heyecanlandırmayı başarmıştı beni. Book of Spells olsun, Walking With Dinosaurs olsun, Diggs: Nightcrawler olsun hepsi çok güzel alternatif gerçeklik oyunları gibi duruyorlardı.

Wonderbook: Book of Spells
Yazıya tam olarak girişmeden önce şunu belirteyim: Wonderbook tamamiyle çocuklar için yaratılmış bir ürün, Book of Spells de keza bizim gibi hardcore oyuncuları hedefleyen bir oyun değil. Ha ama tabi über sıkı bir Harry Potter hayranıysanız, “Pottermore’dan ne çıksa yerim” diyorsanız Book of Spells’i seveceksiniz.

Book of Spells’in dinamiklerinin mantığını anlamak için öncelikle Wonderbook’a bakmak lazım. “Tek kitap, binlerce hikaye” sloganıyla piyasaya çıkan Wonderbook, Book of Spells’i aldığınızda oyunun yanında geliyor. Zaten Wonderbook, Move ve Eye olmadan Book of Spells’i oynamanızın imkanı yok. Wonderbook temel olarak aslında üzerinde AG destekli çizimler olan 12 sayfalık yapay bir kitap. Ancak Wonderbook uyumlu oyunların simülatif özellikleri sayesinde bu 12 sayfalık kitabın her sayfası, her seferinde ayrı bir hikaye anlatabiliyor. Böyle bir şeye gerek var mıydı, bunun cevabını vermek için henüz oldukça erken ama türünün ilk örneği olan Book of Spells’e baktığımızda Wonderbook ile bir hikayeyi oynamak inanılmaz derecede nefis.

Wonderbook: Book of Spells
Temelde bir sürü mini oyundan ve hikaye anlatımından oluşuyor Book of Spells. Harry Potter evreninde geçen oyuna başlarken, Pottermore hesabınız varsa ona bağlayabiliyorsunuz. Ben öyle körü körüne bir Harry Potter hayranı olmadığım, hatta hipster yoldaşlarımın aksine Harry Potter’dan sıkıldığım için bir Pottermore hesabım yok, o yüzden bu kısmı atlayıp direkt olarak oyuna girdim.