World of Tanks - Büyük Savaşlar Modu

Ersin Kılıç 26.09.2017 - 17:39
30 vs 30 tank savaşları!

2. Dünya Savaşı'nda bu büyük savaşın seyrini değiştiren en önemli olgular da birisi de tanklar olmuştur. Cephelerde önemli bir faktör olan tankları şimdiye kadar birçok yapımda görme şansına eriştik. Genelde yancı olarak oyunda yer edinen bu önemli makinalar, 2010 yılında çıkan World of Tanks ile birlikte çok daha özverili bir şekilde karşımıza çıktı.

Her geçen dönem gelişen ve daha da büyüyen oyun yapısı doğal olarak hem oyundaki tankların daha detaylı olmasını sağladı hem de oyunun modlarında önemli değişikliklerin karşımıza çıkmasına olanak sundu. Tabi oynaması ücretsiz olan yapımdaki tank çeşitlikleri ile birlikte oyun modlarının da önemi oldukça büyük. Şimdiye kadar klasik modlar ve eSpor müsabakalarında da gördüğümüz rekabetçi oyun modları dışında Wargaming.net'in oyunculara farklı sürprizleri de oluyor. İşte bu sürprizlerden birisi de tam 30'a 30 mücadele etmenizi sağlayan ve geçtiğimiz günlerde oyuna eklenen Büyük Savaşlar modu oldu.

World of Tanks - Büyük Savaşlar Modu

Ana haritadan tam 9 kat daha büyük bir haritaya sahip olan Büyük Savaşlar modunun en önemli özelliği dediğim gibi oyunculara 30 vs 30 savaş imkanı sunması. 9.20 güncellemesi ile gelen bu oyun modu test sunucularında Frontline adıyla lanse edildiği günden bu yana bir hayli değişim ve gelişim göstermiş. Oyunun bu yeni modunu Nebelburg haritası üzerinden oynuyorsunuz. Nebelburg haritası Büyük Savaşlar için enine ve boyuna olmak üzere 1.4 km daha büyütülmüş. Biz de bu yazımızda bu devasa savaş hakkındaki izlenimlerimizi ve oyun modunun özelliklerini sizlere aktarmaya çalışacağız.

Büyük Savaşlar genel olarak haritayı üç çarpışma bölgesine ayırmış durumda. Her 10 oyuncu bu savaş bölgelerinden birinde spawn oluyor ve takımının taktiksel durumuna göre ilerliyor. Haritanın bu kadar büyük olması oynanışta bazı dinamikleri beraberinde getirse de yine haritanın önemli noktalarına konuşlanmak oyunun kilit noktalarından birisi.

World of Tanks - Büyük Savaşlar Modu

Yani ana oyunda olduğu gibi Allah ne verdiyse ilerlerseniz, bu sefer çok daha fazla düşman ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Haritayı iyi bir şekilde özümsemeli ve takımınızdaki diğer oyuncuların pozisyonuna göre doğru noktaya ilerlemelisiniz. Tüm bu taktiksel ilerleyişe rağmen oyuncu sayısını göz önüne aldığımızda yapımcılar bu oyun modunun biraz daha serbest oynanışa izin vermesini istemişler gibi duruyor. Kısacası ana oyundan bildiğiniz taktikleri uygulamalı ama yeri geldiğinde de devasa savaşların içerisine girmekten çekinmemeniz gerekiyor.

30 vs 30 takım savaşları oyunun çehresini de değiştirmiş

Tabi normal savaşlar dışında bazı görevleriniz de oluyor. Harita bu kadar büyük olunca dilediğiniz gibi at koşturamıyorsunuz. Diğer bölgelere gidebilmek için kendi bölgenizi korumanız gerektiği gibi bazı noktaları da ele geçirmeniz gerekiyor. Benzer şekilde takım arkadaşlarınız da diğer bölgeleri ele geçirmek için harekete geçiyor. Tabi rakibinizin de amacı sizinle aynı olduğu için çatışmalar kaçınılmaz oluyor. Bu bölge kapma olayını aşina olduğumuz bayrak kapma olayına benzetebiliriz.

Tüm bu detayların yanı sıra her turda artan bir rütbe sistemine de yer verilmiş. Skor tabelasını açtığınızda o anda hangi rütbede olduğunuzu kolaylıkla görebiliyorsunuz. Rütbe yükseldikçe o rütbeye ulaşacak oyuncu sayısı da düşüyor. Bu durum kendi takımınızla da bir rekabete girmenize yol açtığı gibi oyunu daha keyifli bir hale getirmiş. 

World of Tanks - Büyük Savaşlar Modu

Oyunun eğlenceli olmasının bir diğer sebebi de tıpkı diğer rekabete dayalı oyunlarda olduğu gibi öldüğünüzde tekrar savaş alanına dönebiliyor olmanız. Dilediğiniz tankı seçerek takımınızın sahip olduğu herhangi bir noktadan oyuna geri dönebiliyor ve savaşa kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Tabi bu durum bazı yönlerden mantıklı bir şekilde kısıtlanmış. Oyunun sol tarafında canınız bulunuyor ve her öldüğünüzde yeniden doğmak için beklediğiniz sürenin arttığını görüyorsunuz. Bu sayede savaş alanındaki dikkatinizin daha yoğun olması sağlanmış. 

World of Tanks'ın Büyük Savaşlar modu, oyunun çehresini çok büyük ölçüde değiştirmeyi başarmış. Oyun sonunda performansınıza göre değerli geri dönüşlerin sizi beklediğini de hatırlatalım. Sonuç olarak diğer modları ile zaten belli bir oyuncu kitlesini elinde bulunduran oyun, bu yeni mod ile daha fazla oyuncuya kucak açmak için yola çıkmış gibi gözüküyor. Zaten oyunun bu modundaki genel ilerleyiş ve dinamiklere baktığımızda bunu başaracak kapasitede olduğunu görüyoruz. Hali hazırda bir World of Tanks oyuncusuysanız Büyük Savaşlardan farklı bir tat alabilirsiniz. Yeni oyuncuların oyuna dahil olması için ise gayet keyifli bir başlangıç olacakmış gibi gözüküyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 00:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Tanks - Büyük Savaşlar Modu
İlginizi Çekebilir