World of Tanks Grand Finals 2017’nin Galibi TORNADO ENERGY Oldu

Furkan Sakoğlu 30.05.2017 - 14:48
Rakibi DiNG üzerinde ezici bir üstünlük gösteren takım, bu yılın şampiyonu unvanının ve 150.000 dolarlık ödülün sahibi oldu
Kıran kırana geçen bir mücadelenin sonunda World of Tanks’in yeni dünya şampiyonu TORNADO ENERGY oldu. Bağımsız Develtler Topluluğu’nu temsilen turnuvada çarpışan takım, finalde rakibi DiNG’i 7-2 malup ederek, World of Tanks kupasını ikinci kez kaldırdı. Wargaming’in bu yılki maçlarda oyunculara tanıttığı ve maçlardan önce kimin kazanacağını tahmin eden turnuva maskotu ıstakoz Tomato da maçın kazananı olarak TORNADO ENERGY’i işaret etmişti.


Finallere uzanan yol oldukça çetin geçti diyebiliriz. Çeyrek finaller Elevate ve El Gaming arasındaki nefes kesen mücadeleyle akıllara kazındı. Skor tabelası 6-6’yı gösterirken ve iki takım da üstünlük kazanmak için ter dökerken, son dakikada maçın galibi 7-6 öne geçen Elevate oldu. Daha önce Hellraisers olarak tanıdığımız, World of Tanks turnuvalarının ve dünya şampiyonlarının en bilinen takımı TORNADO ENERGY, geçen yıl final maçında karşı karşıya geldiği ve kendilerine yenildiği ezeli rakibi Na’Vi (onun da ismi Na’Vi.G2A olarak değişti bu yıl) ile karşılaşırken nefesler tutuldu. Bu maçın sonunda TORNADO ENERGY, geçen yılın rövanşını oldukça ağır bir şekilde, 7-3’lük bir üstünlükle aldı. Şampiyonaları takip edenlerin tanıdığı diğer iki isim, Kazna Kru ve Not So Serious (NSS) kapışmasında ise kazanan 7-2’lik skorla NSS oldu.

Avrupa oyuncularının ve takımlarının gücünü ortaya koyan DiNG, turnuva boyunca istikrarlı bir ilerlemeyle finallere kadar geldi ama tüm rakiplerini darmaduman ederek finallere çıkan TORNADO ENERGY karşısında 7-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. Final maçının son ayakta kalanı, geçen yıl yaptığı kritik hatayla tankını bir tepede sıkıştıran ve takımının şampiyonluğu Na’Vi’ye kaptırmasına neden olan applewOw’dan başkası değildi. Bu kez de karşı takımın tek kalan tankıyla yüzleşen applewOw, geçen yıl yaptığı hatayı telafi edercesine, stratejik bir manevrayla rakip tankı yok etti ve takımını bu kez şampiyonluğa taşıdı.

World of Tanks Grand Finals 2017’nin Galibi TORNADO ENERGY Oldu
TORNADO ENERGY’nin kaptanı Vladislav “NESKWI” Kanaev, şampiyonlukla ilgili duygularını, “Tüm hafta boyunca oldukça zorlu maçlar geçirdik. Wargaming her geçen sene final organizasyonunu daha da büyütüyor. Öyle ki bu yıl resmen dev bir spor turnuvasındaymışız gibi hissettik. Finalde binlerce kişinin tezahüratları eşliğinde oynamak inanılmazdı. Bütün takım canla başla mücadele etti,” şeklinde ifade etti.

Wargaming Rekabetçi Oyun Başkanı Mo Fadl ise düşüncelerini şu sözlerle belirtti, “Grand Finals her sene daha da kapsamlı ve büyük bir organizasyon haline geliyor. Oyuncularımıza elimizden gelen en iyi içeriği verebilmek için uğraşıyoruz ve bunun karşılığında binlerce insanın Moskova VTB Ice Palace'a akın ederek ya da internet üzerinden yaptığımız canlı yayınlara bağlanarak yaşadığımız heyecana ortak olması muhteşem bir şey. Bizi takip eden, izleyen, destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.”

World of Tanks Grand Finals 2017’nin Galibi TORNADO ENERGY Oldu
Facebook ortaklığıyla organize edilen etkinlikte binlerce World of Tanks oyuncusu Moskova’nın VTB arenasını doldururken maçların anlık izleyici sayısı da 206,000’e dayandı. Böylece geçen yılın rekoru da kırılmış oldu.

Son olarak Grand Finals 2017’nin 300.000$ değerindeki ödül havuzu, en başarılı takımlar arasında şu şekilde dağıldı:

1. TORNADO ENERGY - 150,000 $
2. DiNG - 75,000 $
3. Not So Serious - 27,500 $
4. Elevate - 27,500 $
5. El Gaming - 5,000 $
6. Kazna Kru - 5,000 $
7 OOPS – TTG - 5,000 $
8. Na’Vi.G2A - $5,000

-Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Tanks Grand Finals 2017’nin Galibi TORNADO ENERGY Oldu
İlginizi Çekebilir