World of Warcraf oyuncusu bir yıl hapis cezasına çarptırıldı

Nagihan Selin İnce 9.05.2018 - 15:48
Oyuncu siber saldırıdan yargılandı.

Bir World of Warcraft oyuncusu, Avrupa serverlarına müdahale eden bir siber saldırı gerçekleştirdiği için ABD'de hapse mahkum edildi. Calin Mateias, Blizzard Entertainment'ın bilgisayar sunucularını Şubat ve Eylül 2010 arasında saldırıya maruz bırakmakla suçlanmıştı. Mahkemeye taşınan olay sekiz yıl sonra sonuçlandı.

2010 yılında WOW serverlarına saldıran Calin Mateia hapis cezası aldı

Mateia'ya karşı rakiplerin giriş yapmasını engellemek için serverlara saldırı, DDoS, gerçekleştirdiği suçlaması öne sürülmüştü. Binlerce oyuncunun oyuna girmesini engelleyebilen bu saldırının ardından, Romen vatandaşı olan Calin Mateia Los Angeles'da mahkemeye çıkarılmıştı. Şubat ayında suçlu bulundu ve hapis cezası aldı ayrıca oyuna ve böylelikle de firmaya verdiği zarar nedeniyle Blizzard'a 29,987 bin dolar da ödeme yapması istendi. 

Aynı zamanda Calin Mateia,  Kaliforniya merkezli bilgisayar satıcısı Ingram Micro'yu hacklemek ve soymak girişiminden ötürü de bazı suçlamalarla karşı karşıya geldi fakat dava sırasında Ingram Micro için olan suçlamalar, davacının avukatları tarafından düşürüldü. Blizzard'ın World of Warcraft saldırıları için açtığı davayı ise kazanamayan Mateia, bir yıl hapis yatacak.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcarft oyuncusuna bir yıl hapis cezası verildi
İlginizi Çekebilir