World of Warcraft Authenticator'ı Hacklendi!

Oğuz Sasi 19.07.2010 - 17:08
World of Warcraft Authenticator'ı Hacklendi!
World of Warcraft Authenticator'ı Hacklendi!

Bir MMORPG oyuncusunun başına gelebilecek en kötü şey hesabının hacklenmesi. Sarfettiğiniz bütün emekler bir anda yok olabilir ve eski karakterinizi tekrar diriltme işlemi uzun ve acı verici bir yolculuğa dönüşebilir. Blizzard gibi firmalar, tabi ki müşterilerini bu gibi durumlara karşı korumak için çeşitli yöntemler deniyorlar. Bunlardan biri de Blizzard'ın Authenticator dijital güvenlik anahtarı.

Sistem çok basit işliyor. Tek yapmanız gereken oyunu her açtığınızda anahtar üzerindeki düğmeye basarak, ekranda beliren dijital şifreyi kullanıcı adınız ve şifrenizle beraber girmek. Bu yol çok güvenli(ydi). Ta ki gelen son haberler sistemin güvenliğinden önemli ölçüde şüphe duyulmasına yol açana kadar.

Bir virüsten bahsediyoruz. Virüs siz WOW'a anahtarla şifrenizi girmek istediğinizde, Blizzard'a kendi yarattığı yanlış şifreyi yolluyor ve siz de oyuna ekranda beliren "Wrong info(Yanlış bilgi)" uyarısı nedeniyle giriş yapamıyorsunuz. Böylece virüsün ardındaki insanların hesabınızı ele geçirip, üzerinde tüm değişiklikleri yapabilmeleri için birkaç dakikası oluyor. Bu süre zarfında da çoktan orijinal "WOW" şifrenizi kendi belirledikleri şifreyle değiştirerek karakterinizi hack'lemiş oluyorlar.

Virüsün size de bulaşıp bulaşmadığını kontrol etmek istiyorsanız hemen bilgisayarınızın dosya arama bölümünde "emroll.dll" dosyasını aratın. Bu dosyayı bulmanız demek WOW hesabınızın çoktan hack'lendiği anlamına geliyor. "Authenticator" gibi araçlar üzerilerine düşeni fazlasıyla yerine getirseler de, güvenlik meselesi yine kullanıcıların güvenli web sörf ayarları yapmalarından ve iyi bir anti-virüs yazılımı kullanmalarından geçiyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcraft Authenticator'ı Hacklendi!
İlginizi Çekebilir