World of Warcraft, Azeroth'un klasik kıtalarını geliştiriyor

Taylan Bal 25.07.2023 - 19:42
World of Warcraft, içerik güncellemesi Patch 10.1.5 kapsamında Azeroth'un klasik kıtalarındaki görüntü mesafesini geliştirdi.

World of Warcraft, içerik güncellemesi Patch 10.1.5 ile Dawn of the Infinite mega-zindanı, Warlock sınıfının genişletilmesi ve birkaç kullanıcı deneyimi güncellemesi eklendi.

Yeni World of Warcraft güncellemesi Patch 10.1.5 ile Azeroth'un klasik kıtalarına yenilikler geliyor

Diğer özellikler kadar göze çarpmasa da, World of Warcraft bu yamada Kalimdor ve Doğu Krallıkları gibi klasik kıtaların varsayılan görüntü mesafesini artırdı. Yapılan bu ince değişiklikle uzaktaki nesne ve arazilerin daha net ve ayrıntılı bir şekilde görüntülenmesi sağlandı.

Oyuncular, yüksek mevkilerden büyük anıtları daha uzaktan görebilecekler. World of Warcraft, Twitter üzerinden eski ve yeni görüntü mesafesi arasındaki farkı gösterdi ve eski Tobey Maguire Spider-Man meme'ine gönderme yaptı.

Yeni World of Warcraft güncellemesi Patch 10.1.5 ile Azeroth'un klasik kıtalarına yenilikler geliyor

Geliştirilen görüntü mesafesi

World of Warcraft, geçmişte de görüntü mesafesini, ihtiyaçlarına göre artırıp azaltmıştı. Dragon Isles, Dragonflight güncellemesi ile eklenen yeni Dragonriding mekaniğini sergilemek için inanılmaz bir görüntü mesafesine sahipti, ancak eski kıtalar aynı şansı yakalayamamıştı. Son güncelleme ile bu eski lokasyonlar, Dragonflight'ın standartlarına daha yakın hale getirildi.

Oyuncuların çoğu, World of Warcraft'ın yaptığı bu ince değişiklikten memnun. World Tree ve Silithus'taki Sargeras'ın kılıcı gibi uzaktaki anıtları görebilmek, oyun dünyasını canlı ve heyecan verici kılıyor ve oyunculara gerçekten büyüleyici manzaralar sunuyor. Aynı zamanda uzun mesafeleri uçarak geçerken sıkıcı, özelliği olmayan sis yerine daha fazla referans noktası sunarak yolculuğu kolaylaştırıyor.

Daha küçük bir dünya, daha büyük bir keyif

Ancak bazı oyuncular, World of Warcraft'taki artan görüntü mesafesinin oyunun en büyük kusurlarından birini ortaya çıkardığını belirtiyor. Bu sürekli görünen kıtalar, oyunculara bölgesel yükleme ekranları olmadan uçmalarına olanak tanırken, dünyayı gereğinden küçük hale getiriyor gibi hissettiriyor. 

Güncelleme, oyuncu topluluğu arasında bazı tartışmalara neden olsa da, World of Warcraft ekibi, görüntü mesafesi de dahil olmak üzere oyunun deneyimini sürekli olarak geliştirmeyi hedefliyor ve oyuncuların keyifli bir oyun yaşamasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 11:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcraft, Azeroth'un klasik kıtalarını geliştiriyor
İlginizi Çekebilir