1/2

World of Warcraft: Battle for Azeroth'un Alpha sürümünü oynadık!

Hakan Hervenik 4.05.2018 - 16:05
Legion gider, savaş gelir...

Yılların eskitemediği MMORPG World of Warcraft, yepyeni bir ek pakete hazırlanıyor. Battle for Azeroth ile adeta köklerine dönecek olan oyun, Alliance ve Horde arasındaki kan davasını tekrar işleyecek. Bu yazımda World of Warcraft: Battle for Azeroth'un Alpha testindeki deneyimimi yazacak olsam da önce oyunu bu noktaya getiren son ek paket Legion'dan bahsedeceğim.

World of Warcraft: Battle for Azeroth Alpha izlenimleri

World of Warcraft: Battle for Azeroth Alpha

Warlords of Dreanor ek paketi ile oyuncularına istenileni veremeyen Blizzard, Legion ile herkesi şaşırtarak, adeta ters köşe yapmıştı. Sunduğu dev içerik ile oyunun en sevilen ek paketi Wrath of the Lich King'in oyuncu sayısına yaklaşarak, 10 milyonun üzerine çıkmıştı. Warcraft evreninin en acımasız düşmanlarından olan Sargeras kontrolündeki Burning Legion'ı yıllar sonra geri getiren Blizzard, hazır çıtayı yükseltmişken Battle for Azeroth ile başarısını devam etmek istiyor.

Şimdiden belirteyim ki Legion'ı güzel kılan her şey Battle for Azeroth'ta sizleri bekliyor olacak. Bu hali hazırda oyuna devam etmek isteyenler için güzel bir haber olsa da oyuna ara verenler için bir çok yeni özellik mevcut. Son ek paketlerinde PvP kısmında istenileni veremeyen World of Warcraft, Battle for Azeroth ile PvP'yi tekrar canlandıracak. Sonuçta burada Alliance vs Horde'dan bahsediyoruz. Kan gövdeyi götürmezse oyuncular pek de hoşnut kalmayabilir.

World of Warcraft: Battle for Azeroth Alpha

Peki, Burning Legion karşısında tek yumruk olarak çalışan Alliance ve Horde nasıl karşı karşıya geldi? Bu soru henüz cevaplanmamış olsa da Horde'un Warchief'i Sylvanas'ın Teldrassil'i ateşe vermesi, yeni bir savaşı başlattı. Şu an suçu Sylvanas'a atmamızın sebebi, henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapılmaması. Ancak, BlizzCon 2017'de yayınlanan fotoğrafta Sylvanas, alevler içerisindeki Teldrassil'in önünde tek başına duruyordu. Bu şimdilik onu suçlu olarak görmeye yeter. Alliance ise tabi ki bunu iyi bir şekilde karşılamadı ve eski adı Lordaeron olarak bilinen Horde kontrolündeki Undercity'e saldırır. Şimdilik ek paketin hikayesi olarak bildiklerimiz bu kadar. Biraz da oyunun yenilikleri hakkında konuşalım.

World of Warcraft: Battle for Azeroth Alpha

Battle for Azeroth'da yeni bir ırk veya sınıf ile tanışmasak da bizleri Allied Races ile tanıştıran Blizzard, oyunda görmüş olduğumuz ırkları oynanabilir hale getiriyor. Blizzcon sonrasında gelen güncelleme ile oyunun Alliance tarafına Void Elves ve Lightforged Draenei, Horde tarafına ise Nightborne ve Highmountain Tauren'ler eklenmişti. Beta'da bunlara ek olarak sadece Dark Iron Dwarves ve Mag'har Orcs yer almakta. Tabi ki bu sadece başlangıç, oyunda bir çok Allied Race bulunacak. Oyuncuların en çok hoşuna giden durum ise bu ırkların bazı sınıflarda farklılık göstererek, oyunda hiç olmadığı kadar çeşitlilik yaratacak olması.