1/4

World of WarCraft: Mists of Pandaria

Özgür Yıldız 24.10.2011 - 11:32
World of WarCraft: Mists of Pandaria ön inceleme
BlizzCon 2011 başladı. Ancak beklenmeyen bir açıklamayla başladı. Uzun süredir söylentilere konu olan "Mists of Pandaria"nın, World of WarCraft'ın yeni eklenti paketi olduğu açıklandı.

Herkesin beklediği gibi yeni bir kıta ve yeni bir ırkla karşılaşacağız. Ancak bu sefer yeni bir sınıf da eklenti paketiyle geliyor. Bütün bunlar ise buzdağının su üzerindeki kısmı. Görünüşe göre World of WarCraft tamamen değişiyor.

World of WarCraft: Mists of Pandaria
Pandalar her şeyi değiştiriyor

Sırayla yenilikleri ve değişiklikleri sıralamakla başlayalım. İlk olarak yeni kıtamızın adı Pandaria. Pandaria 5 farklı bölgeden oluşacak. Bu kıtanın Asya kıtasından etkilendiğini söylemeliyiz. Yerşekilleri ve kültür, tamamen Uzakdoğu tarzında. Pandaria tabi ki yeni görevlerimizi yapacağımız yer. Ancak bu sefer oyuncuların istekleri kabul görmüş olacak ki Auction House'umuz burada da mevcut olacak. Böylece Orgimmar, Stormwind ve diğer AH sahibi yerlere dönmemiz gerekmeyecek. Pandaria'daki bir değişiklik de uçan bineklerle alakalı. Pandaria'da uçabilmek için maksimum seviye olan 90'a ulaşmanız gerekiyor.

World of WarCraft: Mists of Pandaria
Pandaria'nın hikayesi ise biraz sönük kalmışa benziyor. The Sundering'den beri sihirli bir şekilde gizli olduğundan bahsediliyor. Oyuncuların Pandaren olarak başlayacakları yer ise The Wandering Isle. Bu bölgenin tasarımı ise oldukça şaşırtıcı. Tüm bölge, devasa bir kaplumbağanın sırtında yer alıyor ve bu kaplumbağa hala canlı. Oyuna Pandaren olarak buradan başlayacaksınız ve 10. seviyeye kadar Horde ya da Alliance taraflarından birinde yer alamayacaksınız. 10. seviyede ise tarafınızı belirleyeceksiniz.