1/6

World of Warcraft

Umut Tunç Erol 26.12.2012 - 14:14
Bir efsanenin doğuşu
Aşağıda yer alan "World of Warcraft" hakkındaki güzel makale, umutterol nick'li okurumuz Umut Tunç Erol tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler de her türlü yazınızı mektup2@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Yazı gönderme koşulları için tıklayın

ARTILAR:

Kaliteli içerik, derin hikaye, yüksek arayüz özelleştirme seçenekleri, akıcı performans, düşük yükleme süreleri ve haritalar arası yükleme süresi olmayışı,

EKSİLER:
Dengesiz Talent sistemi, PvP sistemindeki eksiklik ve dengesizlikler, çıkışından sonraki birkaç gün içindeki stabiilizasyon sorunları, aylık ücret, ara ara serverların kapasite fazlası veya hatalar yüzünden kapanması, çizgi film vari grafikler bazı oyunculara itici gelebilir ve tabiii ki bağımlılık yaratabiilir :)

Merlin Puanı: 94/100
Benim Puanım: 85/100

Video oyunlarıyla ilgili hayatımda en cok üzüldüğüm şeylerden biridir World of Warcraft'ın ilk günlerini görememek, yaklaşık 5 senedir World of Warcraft'ı bir fiil (ara vermişte olsam bazı dönemlerde) oynuyorum. Blizzard oyunlarıyla olan ilişkimse tabiii ki 2003 -2004’e dayanıyor. “Warcraft 3: Reign of Chaos” ve tabiii ki unutulmaz ek paketi “The Frozen Throne” ondan önce ise hala bir efsane olan “Diablo 2” ve ek paketi “Lord of Destruction” yaşımın genç olmasından dolayı tabiii ki onların release dönemlerini hatırlamıyorum ancak bu tarz sağlam yapımlar olmaları benim ve yaşıtlarımın hatta daha genç arkadaşların bile uzun yıllar bu oyunları oynamalarını sağladı.

World of Warcraft
                “Wow'un çıkış fotolarından biri”
Bir efsanenin doğuşu...
23 Aralık 2004... Blizzard'ın yeni MMO'su World of Warcraft (WoW) raflarda yerini almış ve şuan ki gibi milyonları arkasından sürüklemese de yeterli ölçüde satmıştır. Açılış günü tabiii ki sancılı geçmiştir serverların ara ara çökmesi tabiii ki açılış günlerinin vazgeçilmezi olan lag oyuncuları yıldırmak için elinden geleni yapmıştır ancak bu sadece WoW'un değil o dönemde ve hala günümüzde yeni piyasaya sürülen bütün oyunların başına gelen bir olay. Açılıştan sonraki birkaç gün içinde stabiilizasyon konusundaki problemlerinin çoğunu gideren Blizzard'ın elinde nur topu gibi bir MMO geçmiş ve önündeki 8 sene süresince bu MMO'yu adeta altın yumurtlayan tavuğa çevirecektir.

Bilmeyenler bu zamana kadar hiç adını duymamış ya da duysa da ilgilenmemiş olanlar için WoW'u kısaca özetliyim.WoW isminden de anlaşıldığı gibi Blizzard'ın WarCraft dünyasını ele alan bir MMO'dur (Devasa online oyun) WarCraft markasının arkasındaki hikayeyi ve içeriği WoW'da görmeniz, RTS oyunlarda yaşanan olayları veyahut yaşandıkları mekanları karakterleri görmeniz gayet olağan bir durumdur. WoW'da (ilk WoW yani vanilla WoW) toplamda 8 ırk ve bunları 4’e 4 ayıran 2 ayrı faction vardır bunlar; insanlar, Night Elfler, Gnome'lar ve Dwarf'lardan oluşan Alliance ve Orc'lar, Tauren'ler, Troll'ler ve Undead (daha sonra Forsaken olarak adlandırılacaklar) den oluşan The Horde.

Bu iki ayrı faction arasındaki çekişme yıllar yıllar öncesine uzanır ve zaten WarCraft serisi bu olaylar üzerine kurulu olan 3 oyundan oluşur. Blizzard her zaman olduğu gibi oyunlarını ekstra içerikle desteklemeyi seven bir firma olduğu için Warcraft'la da ilgili yaklaşık 10 tane kitap, birkaç tane çizgi roman serisi, masaüstü RPG oyunları ve benzeri ürünler piyasaya sürmüştür. Tabiii bu ürünler Warcraft ismini daha da ilerilere taşıyıp daha çok kitlelere ulaşmasını sağlamıştır.