1/3

World of Warcraft Tarihi - Illidan 1

Özgür Yıldız 28.07.2013 - 14:03
Bir başka ihanet
Geçtiğimiz haftalarda World of Warcraft evreninin tarihini anlatan yazı dizimizi sonlandırdığımızı belirtmiştim (Hala okumadıysanız, sitemizin üstünde yer alan arama kısmından "World of Warcraft Tarihi" olarak aratıp bulabilirsiniz). Şimdi ise sizlere World of Warcraft evreninde önemli yerlere sahip karakterlerin geçmişlerini daha detaylı olarak sunmaya devam ediyorum.

Bir önceki hafta Sargeras'ın hikayesini bitirmiştik. Şimdi ise WoW evreninin bir başka karakteri Illidan Stormrage'in hikayesine başlıyoruz.

Illidan Stormrage

Unvanları: İhanet Eden, Outland’in Lordu, Naga Hükümdarı, İblis Avcısı

World of Warcraft Tarihi - Illidan 1
İhanet Eden olarak da bilinen Illidan, Malfurion Stormrage’in ikiz kardeşiydi. Soylu Doğan büyüsünü uygulayanlardan biriydi. Gençliğinde kardeşinin sahip olduğu druid güçlerinde uzmanlaşmaya çalıştıysa da, kara büyü onu çağırmıştı. Kardeşinden farklı olarak Illidan, kehribardan gözlerle doğmuştu; o zamanlar bu durum elfler tarafından büyük bir kaderin işareti olarak görülüyordu – fakat bu durum doğasında druid potansiyeli olduğunu gösteriyordu. Malfurion ve Tyrande kendi kaderlerini bulduklarında, Illidan kendininkini arıyordu. Kendisi her ne kadar bir Soylu Doğan olmasa da, askeri lider Ravencrest’in yardımcısı olmuştu.

Sargeras’ın Azeroth’u işgali başladığı ve Azshara’nın ihaneti bilinir olduğunda Malfurion, Illidan’ı kraliçesini bırakması için ikna etti. Illidan kardeşini takip etti. Fakat Cenarius ve ejderler savaşa girdiğinde Malfurion, düşmanlarının dövüşte yenilemeyecek kadar güçlü olduklarını anladı. İşgali sonlandırmak için Sonsuzluk Kuyusu’nun yıkımını planladı. Bu düşünce Illidan’ı dehşete düşürdü. Kuyu kendi sihir gücünün kaynağıydı –aynı zamanda elflerin ölümsüzlüklerinin de- ve onun kaybı Illidan’ın göze alabileceğinden çok daha büyük bir bedeldi. Buna ek olarak gece elfi, Yanan Lejyon’un güçlerine giderek artan bir hayranlık duyduğunu, onların karmaşık hareketlerinin arkasında sihirli bir saflık gördüğünü farketti. Gece elfleri topraklarını korumaya çalışırken, Yanan Lejyon’un sayılarının kolaylıkla azalmayacağı açıktı. Satyr Xavius’un karmaşasını farkeden Illidan, daha güçlü olabilmek için Yanan Lejyon’un gücünü aramak için yola çıktı. Kafasında Yanan Lejyon’u yok etmeye yardım etmek olan Illidan, farkında olmadan Sargeras’a İlbis Ruhu’nu vererek geçidin açılmasını da sağlamış oldu.

Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>