1/2

World of Warcraft Tarihi - Kael'Thas Sunstrider 1

Özgür Yıldız 6.10.2013 - 14:14
Güneş Kral'ın hikayesi
Bir süredir ara verdiğimiz World of Warcraft Tarihi başlıklı yazı serimize devam ediyoruz. Son olarak Sargeras ve Illidan'ın hikayeleriyle devam ettiğimiz seri, Kan Elfleri'nin başındaki isim Kael'Thas Sunstrider'la devam ediyor.

World of Warcraft Tarihi - Kael'Thas Sunstrider 1
Kael’thas Sunstrider

Unvanları: Güneş Kral, Kan Elflerinin Lordu

Kael’thas “Kael” Sunstrider, Kirin Tor’un kıdemli bir üyesi, Quel’Thalas’ın Prensi ve Sunstrider hanedanlığının son üyesiydi. Quel’Thalas’ın düşüşünden sonra Kael’thas, halkından geri kalanlarla Alliance’a hizmet verdi. Halkının büyüye olan bağımlılığını yatıştırmaya çalışan Kael’thas, sonrasında gizlice Illidan Stormrage ve Yanan Lejyon’la ittifak kurdu. Lejyon’la ittifakı ortaya çıktından sonra kendisine hain denmeye başlandı. Kael’thas, Kil’jaeden’ı Sunwell yoluyla ortaya çıkarmayı planladı ancak planları Shattered Sun Offensive tarafından bozuldu. Ardından Magisters’ Terrace’ta onlara karşı verdiği savaşta yenik düştü.

Dalaran

Prens Kael’thas güçlü bir büyücüydü ve Altılı’nın, yani Kirin Tor’un gizemli yüksek konseyinin bir üyesiydi. İkinci Savaş’tan önce, o ve yüksek konseyin üyeleri, Khadgar’ı ork’lar ve Medivh’in ölümüyle sonuçlanan Karazhan’daki olaylar hakkında sorguladılar.

Üçüncü Savaş sırasında gerçekleşen Quel’Thalas’ın Scourge tarafından işgalinde, hayatta kalanlardan olabildiğince fazlasını oradan çıkardı ve büyülü ormanları Scourge’u durdurmak için ateşe verdi. Hayatta kalan soylu elflerin büyük bir bölümünü yönetti ve takipçilerine, katledilen ırkını onore etmek için kan elfleri adını verdi. Ayrıca babası Anasterian’ın kafatasıyla birlikte kırılmış ve sonrasında tekrardan dövülen rünkılıcı Felo’melorn’u, Quel’Thalas’ın yıkıntılarının arasından almayı başardı.

World of Warcraft Tarihi - Kael'Thas Sunstrider 1

Illidan Avı


Silvermoon’un yok edilmesinin ardından Kael, kendi içinde ve yandaşlarında bir boşluk, doyumsuz bir açlık ve düzensizlik hissetmeye başladı. Ancak Kael’in bu hislerle baş etmek için vakti yoktu.

Dalaran’ın içinde ve çevresinde undead tehlikesi baş gösterdiğinde, Kael ve askerleri Silverpine Ormanı’nda bulunuyorlardı. Undead’ler Kael’in kurduğu karakolları basmaya başladılar ve Kael, güçlerini görece olarak daha güvenli olan Arevass Nehri’nin diğer yakasına çekti.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>