1/3

World of Warcraft Tarihi - Kael'Thas Sunstrider 2

Özgür Yıldız 13.10.2013 - 13:49
Arthas'ın peşinde
Bir süredir ara verdiğimiz World of Warcraft Tarihi başlıklı yazı serimize devam ediyoruz. Son olarak Sargeras ve Illidan'ın hikayeleriyle devam ettiğimiz seri, Kan Elfleri'nin başındaki isim Kael'Thas Sunstrider'la devam ediyor.

Illidan, eski ve yeni hizmetkârlarının kararlılığından memnundu ve onlara Outland’deki durumu anlattı. Sinirlenmiş olan ustası Kil’jaeden’dan kaçmak için Outland’e gelen Illidan, burayı Magtheridon ve onun fel ork’ları tarafından ele geçirilmiş ve Ner’zhul’un boyut geçidinden gelen iblislerle dolu bir halde buldu. Kael, Illidan’ın kan elflerinin büyüye olan bağımlılıklarını tedavi edebileceğini umuyordu ve onlara yardımcı olması için Illidan’dan yardım istedi. Illidan üzülerek kan elflerinin durumlarıyla ilgili bir tedavi olmadığını, ancak Kael’in kendine katılması halinde kan elflerinin bağımlılıklarına yetecek kadar büyülü enerjileri kendilerine sağlayacaklarını söyledi. Bunu duyan Kael, Illidan’a bağlılık yemini etti. Kan elfi Rommath, Illidan’ın yeni bir yurt sağladığı haberini Quel’Thalas’a yaymakla görevlendirildi.

World of Warcraft Tarihi - Kael'Thas Sunstrider 2
Outland
Kael ve Vashj, Illidan’ı boyut kapılarını kapamaya gittiğinde korudu. Bu sırada Kael, ork’lar tarafından saldırıya uğrayan bir draenei kampı keşfetti ve onlara yardım etti. Yaşlı Büyücü Akama tarafından karşılandılar ve kendisi Illidan’a bağlılık yemini etti. Nihayetinde Magtheridon’un Kara Tapınak’ına saldırı zamanı gelmişti. Illidan, Kael, Vashj ve Akama, güçlerini Magtheridon’un hisarına doğru sürdü, içeri sızdılar ve kendisini kendi taht odasında yendiler.

Illidan zaferi kutlarken, Kil’jaeden ateş gibi kırmızı olan gökyüzünden indi ve saklanmaya çalıştığı için onu azarladı. İblis ona kendini kurtarması için son bir şans tanıdı – Donuk Tahtı yok etmek veya sonsuz gazabıyla karşılaşmak.

Lich King’e Saldırı


Kael ve yeni müttefikleri Northrend’e vardıklarında Anub’arak ve onun belalı ırkıyla karşılaştı. Her ne kadar Anub’arak’ın güçleri onları körfezde tutmuş olsalar da, Illidan’ın güçleri yavaşça Icecrown Buzulu’na doğru ilerledi.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>