1/3

World of Warcraft Tarihi - Mitler 1

Özgür Yıldız 24.01.2013 - 11:50
WoW'un tarihini anlattığımız serinin ilk bölümüyle karşınızdayız. Bu bölümde Yaratılış, Titanlar ve Sargeras'ın İhaneti'ni okuyacaksınız.
World of Warcraft, şüphesiz dünyanın bugüne kadar karşılaştığı en önemli oyunlarından biri. Bunun nedenlerinden biri de oyunun temelinde oldukça geniş bir hikaye bulunması. Biz de sizler için, oyunun içerisinde Warcraft evreninin tarihini anlatan kitaplardan derlediğimiz bölümlerle birlikte, bu devasa evrenin hikayesini Türkçe olarak sunacağız.

Hikayelerin başlarında, World of Warcraft içerisinde bulundukları kitaplar ve bu kitapların yerlerini de sizlerle paylaşacağız. Eğer bir WoW oyuncusuysanız, belirttiğimiz yerlere gidip kitapların orijinallerini de okuma şansınız bulunuyor.

Bakalım bu devasa evren nasıl başlamış, nasıl gelişmiş?

Titanlar ve Evrenin Yaratılışı


Bu bölüm, Scarlet Monastery Kütüphanesi’nde yer alan “Mythology of the Titans” isimli kitaptan alınmıştır.

"Kimse evrenin nasıl başladığını tam olarak bilmiyor. Bazıları katastrofik bir kozmik patlamanın sonsuz dünyaları –günün birinde muhteşem ve korkunç farklılıklar barındıracak olan yaşam formlarını barındıracak olan dünyalar- Büyük Karanlık’ın boşluğuna fırlattığını düşünüyor. Diğerleri ise evrenin bir bütün olarak her şeye gücü yeten tek bir varlık tarafından yaratıldığına inanıyor. Bu karmaşık evrenin kesin kökenleri bilinmez kalsa da, çeşitli dünyalara denge getirmek ve onların ayak izlerini takip edecek olan varlıklara güvenli bir geleceği garanti altına almak için güçlü bir ırkın ortaya çıkığı açık.

World of Warcraft Tarihi - Mitler 1
Evrenin en uzak yerlerinden gelen devasa, metalik derili Titanlar, bu yeni doğmuş evreni keşfettiler ve karşılaştıkları dünyalar üzerinde çalışmaya başladılar. Muazzam dağları yükseltip, uçsuz bucaksız denizler yerleştirdiler ve bu şekilde dünyalara şekil verdiler. Gökleri ve hiddetli atmosferleri üfleyerek var ettiler. Bütün bunların hepsi, onların kaostan düzen yaratmak için hazırladıkları derinliği ölçülemez, ileriyi gören planlarının bir parçasıydı. Hatta ilkel ırklara kendi işleri üzerine düşmeleri ve bulundukları dünyalarının bütünlüğünü sağlamaları için imkan tanıdılar.

Pantheon adı verilen üst düzey bir mezhep tarafından yönetilen Titanlar, yaratılışın ilk çağları boyunca Büyük Karanlık’a dağılmış yüz milyonlarca dünyaya düzen getirdiler. Bu inşa edilmiş dünyaları koruyan, iyiliksever Pantheon, Twisting Nether’dan gelen aşağılık yaratıkların saldırı tehditine karşı hazırlıklıydı. Evrenin sayısız dünyasını birbirine bağlayan karmaşık büyülerin göksel bir boyutu olan Nether, sadece hayatı ve yaşayan evrenin enerjilerini bir çırpıda bitirmek isteyen sonsuz sayıda zararlı ve şeytani varlığa da evsahipliği yapıyordu. Herhangi bir şekilde şeytanlığı ve kötülüğü anlayamayan Titanlar, iblislerin bu tehditini bitirmek için bir yol aradılar."

Sargeras ve İhanet
için diğer sayfaya geçiniz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>