1/3

World of Warcraft Tarihi - Sargeras 2

Özgür Yıldız 22.07.2013 - 07:22
Kara Titan'ın hain planları
Geçtiğimiz haftalarda World of Warcraft evreninin tarihini anlatan yazı dizimizi sonlandırdığımızı belirtmiştim (Hala okumadıysanız, sitemizin üstünde yer alan arama kısmından "World of Warcraft Tarihi" olarak aratıp bulabilirsiniz). Şimdi ise sizlere World of Warcraft evreninde önemli yerlere sahip karakterlerin geçmişlerini daha detaylı olarak sunmaya devam ediyorum.

Geçtiğimiz hafta ilk bölümünü yayımladığımız Sargeras'ın hikayesi devam ediyor.

Azeroth’un İlk İşgali


Sargeras ve Lejyon nihayetinde genç Azeroth dünyasını, Gece Elfleri’nin arcane büyüleri düşüncesizce kullanması yüzünden farketti ve Sonsuzluk Kuyusu’nun sonsuz enerjilerinin peşine düştüler. Elf Kraliçesi Azshare ve halkı, Soylu Doğanlar, büyüleri oyuncak gibi kullanıyorlardı. Sargeras, Sonsuzluk Kuyusu’nun potansiyelini hissetmiş ve büyü için açlığını gidereceğini bilerek, Yanan Lejyon’u Azeroth’un yakınlarına getirdi. Tüm Hayatın Düşmanı, Azshara’yla buluştu. Soyludoğan kraliçe, Sargeras’ın muhteşem gücü karşısında etkilenmişti. Onunla ve danışmanı Xavius’la konuşan Sargeras, ruhsal bir manipülasyon tekniği kullandı. Sargeras’ı bir tanrı olarak gördüler ve ona tapındılar. Azshara ona sadece bilgisinin ve enerjisinin bir parçasını tattırırdığı takdirde dünyasına giriş izni vereceğini belirtti. Hatta Azshara, Sargeras’ın kendisiyle evleneceğini bile düşünmüştü. Böylelikle Azeroth’un ilk işgali başlamış oldu.

Archimonde ve muhteşem pit lordu Mannoroth, Kalimdor’a saldırdı. Sargeras ise Twisting Nether’da Azshara’nın geçidi kendisinin geçebileceği kadar güçlü bir hale getirmesini bekledi. Sargeras için zaman çok yaklaşmıştı.

World of Warcraft Tarihi - Sargeras 2
Ancak son anda Cenarius’un ağaçhalkı ve Alexstrasza’nın ejderlerinin yardımıyla gece elfleri, güçlerini topladılar ve Soylu Doğanlar’a karşı ayaklandılar. Bu durum Sonsuzluk Kuyusu’nun yok edilmesi ve kıtların çoğunun enkaza dönüşmesiyle sonuçlanan bir savaşa neden oldu. Azeroth’un savunucuları büyük bir bedel ödeyerek iblisleri Twisting Nether’a geri göndermişlerdi. Sargeras’ın görevi ise ilk defasında başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Kalimdor’un büyük bir parçası okyanusun dibini boyladı ve Sonsuzluk Kuyusu’nun yerinde sonradan Maelstrom olarak adlandırılacak olan büyük bir okyanus girdabı oluşmuştu.

World of Warcraft Tarihi - Sargeras 2


Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>