1/3

World of Warcraft Tarihi - Thrall 5

Özgür Yıldız 1.12.2013 - 15:09
Orgrimmar'ın kuruluşu
Thrall'ın hayatını anlatmaya devam ediyoruz. Bu sefer Horde'un baş şehri Orgrimmar'ın kuruluşunu anlatıyoruz.

Orgrimmar’ın Kuruluşu

Hyjal Dağı’ndaki zafer ve Yanan Lejyon’un yenilgisinden sonra Thrall, halkını topladı ve Barrens’ın güzel topraklarında bir yer bulmaya çalıştı. Kahraman babasına ithafen Durotar’ı kurdu. Durotar’ın başkenti ise Orgrim Doomhammer’ın adına ithafen Orgimmar olarak adlandırıldı. Aradan bir süre geçtikten sonra ise işler yoluna koyulmuştu. Ork’lar Durotar’ı canlandırmış, tauren’ler ise Mulgore’a gitmiş ve troll’ler de kıyının hemen yakınındaki Echo Adaları’na yerleşmişlerdi.

World of Warcraft Tarihi - Thrall 5
Orgrimmar'ın girişi
Bir süre sonra Thrall, Mok’Nathal’ın oğlu Rexxar’la tanıştı. Kendisi Thrall’ın gözcülerinden Mogrin’i bir grup yaban domuzundan kurtarmaya çalışmış ancak başarısız olmuştu. Her ne kadar Mogrin’in ölümünden dolayı üzgün olsa da, Rexxar’ı yeni kurdukları topraklara kabul etti. Rexxar bu teklifi reddetti ve kendi yerini kendi kazanması gerektiğini belirtti. Thrall kabul etti ve Rexxar’ı Orgrimmar’ın çeşitli sakinlerine yardım edilecek problemleri için gönderdi. Sonrasında ikisine, Chen Stormstout isimli bir pandaren brewmaster katıldı. Kendisi yeni karışımı için bölgede yeni malzemeler arıyordu. Rexxar kendisine yardım ettikten sonra Chen, troll’lerle ve Mok’Nathal’la birlikte macera peşinde koştu. Thrall ise Orgrimmar’da bekledi ve şehrin inşasına yardım etti.

Rexxar işlerini başarılı bir şekilde halletti ve Thrall bu usta avcıya saygı duymaya başladı. Kısa bir süre sonra Rexxar, insanların Durotar kıyılarında toplanmaya başladıkları haberini verdi. Thrall endişelenmişti. Jaina’yla imzaladıkları anlaşma, bu gibi olayların olmaması içindi. İnsan düşmanlarla yaşanan birkaç karşılaşmanın ardından Thrall ve Jaina arasında bir toplantı düzenlendi. Rexxar, Thrall’a onun yerine kendisinin gitmesini teklif etti ve bunun bir tuzak olabileceğini söyledi. Thrall zor da olsa kabul etti. Gelen “elçiler” konuşmaya hevesli değildi ve Rexxar’ı öldürmekte de başarısız oldular.

Rexxar geri döndü ve Thrall’a bu tuzaktan bahsetti. Jaina’nın böyle bir şeye izin vermeyeceğini düşünen Thrall, Rexxar’ın Theramore’a gizlice girip Jaina’nın kendisiyle görüşmesi için bir not yazdı. İki ırk arasında barış olacaksa, bu ancak yüz yüze görüşülerek yapılabilirdi.

Devamı Diğer Sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>>