1/4

World of Warcraft Tarihi - Yanan Lejyon'un Dönüşü - 3

Özgür Yıldız 22.06.2013 - 21:49
...ve son
Beşinci bölüm "Yanan Lejyon'un Dönüşü"ne geçtiğimiz World of Warcraft tarihi devam ediyor. Bu hafta bölümün üçüncü ve son kısmı olan "Kan Elfleri'nin Yükselişi", "Plaguelands'de Sivil Savaş", "Galip Lich King" ve "Eski Nefretler - Kalimdor'un Kolonizasyonu" isimli bölümleri okuyacağız.

Önceki bölümlere buradan ulaşabilirsiniz:

World of Warcraft Tarihi - Mitler 1: Yaratılış & Titanlar ve Sargeras'ın İhaneti
World of Warcraft Tarihi - Mitler 2: Eski Tanrılar ve Azeroth'un Düzenlenmesi & Dragonflight'ların Görevlendirilmesi
World of Warcraft Tarihi - Mitler 3: Uyanan Dünya ve Sonsuzluk Kuyusu & Kadimlerin Savaşı
World of Warcraft Tarihi - Mitler 4: Dünyanın Ayrılması & Hyjal Dağı ve Illidan'ın Hediyesi
World of Warcraft Tarihi - Mitler 5: Dünya Ağacı ve Zümrüt Rüyası & Soylu Elfler’in Sürgünü & Gözcüler ve Uzun Nöbet
World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 1: Quel'Thalas'ın Kuruluşu & Arathor ve Troll Savaşları
World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 2: Tirisfal'in Koruyucuları & Ironforge: Cücelerin Uyanışı
World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 3: 7 Krallık & Aegwynn ve Ejder Avı
World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 4: Üç Çekiçler Savaşı & Son Koruyucu
World of Warcraft Tarihi - Draenor'un Kör Talihi: Kil'jaeden ve Gölge Konseyi & Horde'un Yükselişi
World of Warcraft Tarihi - Alliance ve Horde 1: Kara Geçit ve Stormwind'in Düşüşü & Lordaeron İttifakı
World of Warcraft Tarihi - Alliance ve Horde 2: Draenor'un İstilası & Lich King'in Doğumu
World of Warcraft Tarihi - Alliance ve Horde 3: Icecrown ve Donuk Taht & Grim Batol Savaşı
World of Warcraft Tarihi - Alliance ve Horde 4: Ork'ların Rehaveti & Yeni Horde
World of Warcraft Tarihi - Alliance ve Horde 5: Örümcekler Savaşı & Kel'Thuzad ve Scourge'un Oluşturulması & Alliance Parçalanıyor
World of Warcraft Tarihi - Yanan Lejyon'un Dönüşü 1: Lordaeron'un Felaketi & Sunwell - Quel'Thalas'ın Düşüşü
World of Warcraft Tarihi - Yanan Lejyon'un Dönüşü 2: Archimonde'un Dönüşü ve Kalimdor'a Uçuş & Hyjal Dağı Savaşı & Hainin Yükselişi

Kan Elfleri’nin Yükselişi

Aşağıdaki bölüm, Warcraft III: The Frozen Throne oyunundaki Alliance senaryosunda geçen olayları anlatmaktadır. Bölüm, Darnassus’taki Craftsmen’s Terrace’ta, Arathi Highlands’deki Hammerfall’da, Western Plaguelands’deki Scholomance’de ve Elwynn Forest’taki Tower of Azora’da bulunan “Rise of the Blood Elves” isimli kitaptan alınmıştır.

World of Warcraft Tarihi - Yanan Lejyon'un Dönüşü - 3
Plaguelands (Vebalı Topraklar)
“İşte bu zamanda undead Scourge, Lordaeron ve Quel’Thalas’ı zehirli Plaguelands’e dönüştürmüştü. Ortada sadece birkaç grup Alliance direniş gücü kalmıştı. Kalan gruplardan biri, özellikle soylu elfleri barındıran bir grup, Sunstrider hanedanlığının son üyesi tarafından yönetiliyordu: Prens Kael’thas. Başarılı bir büyücü olan Kael, Alliance’ın parçalanmaya başladığının farkındaydı. Soylu elfler, kaybettikleri yurtları için yas tuttular ve kaybettikleri halklarının onuruna kendilerini “Kan Elfleri” olarak nitelendirmeye başladılar. Scourge’u sınırda tutmaya çalıştılarsa da, onlara güçlerini veren Sunwell’le bağlantıları kesildiği için çok fazla kayıp yaşadılar. Halkının büyüye olan ırksal bağımlılığına bir çare bulmak isteyen Kael, düşünülmeyecek bir şey yaptı: halkının Soylu Doğan ecdadını benimsedi ve Illidan’a ve onun naga’larına, beslenecek yeni bir büyülü güç kaynağı bulma ümidiyle katıldı. Geri kalan Alliance kumandanları, kan elflerini hain olarak ilan ettiler ve onları sürgün ettiler.

World of Warcraft Tarihi - Yanan Lejyon'un Dönüşü - 3
Prens Kael'Thas
Gidecek yeri kalmayan Kael ve kan elfleri, Illidan’ı tekrar yakalayan Maiev’e karşı gelmek için Leydi Vashj’ı Outland’e doğru takip ettiler. Birleşen naga ve kan elfi güçleriyle birlikte Maiev’i yenmeyi ve Illidan’ı serbest bırakmayı başardılar. Outland’e konuşlanan Illidan, Lich King’e ve Icecrown Hisarı’na ikinci bir saldırı için güçlerini topladı.”

World of Warcraft Tarihi - Yanan Lejyon'un Dönüşü - 3
Bir kan elfi

Plaguelands’de Sivil Savaş


Aşağıdaki bölüm, Warcraft III: The Frozen Throne oyunundaki olayları anlatmaktadır. Bölüm Elwynn Forest’taki Northshire Abbey’de, Tirisfal Glades’deki The Scarlet Monastery’de, Ironforge’daki Hall of Explorers’da, Stormwind’deki Stormwind Keep’de, Undercity’de, Stratholme’de ve Hillsbrad Foothills’deki Southshore’da bulunan “Civil War in the Plaguelands” isimli kitaptan alınmıştır.

“Lich King, Ner’zhul, zamanını kısa olduğunu biliyordu. Donuk Taht’ın içinde hapsolmuşken, Kil’jaeden’ın onu yok etmesi için ajanlarını göndereceğinden şüpheleniyordu. Illidan’ın büyüsünün neden olduğu hasar, Donuk Taht’ı çatlatmıştı; bu nedenle Lich King her gün gücünü kaybediyordu. Kendini kurtarmak için, çaresizce en muhteşem ölümlü hizmetkârını yanına çağırdı: ölüm şövalyesi Prens Arthas."

World of Warcraft Tarihi - Yanan Lejyon'un Dönüşü - 3
Prens Arthas
Devamı için diğer sayfaya geçiniz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>