1/2

World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 3

Özgür Yıldız 24.03.2013 - 12:52
World of Warcraft tarihi, "Yeni Dünya" kısmının üçüncü bölümüyle devam ediyor.
İkinci bölümü “Yeni Dünya”ya geçtiğimiz World of Warcraft tarihi devam ediyor. Bu hafta Yeni Dünya'nın üçüncü kısmı "7 Krallık" ve "Aegwynn ve Ejder Avı" isimli bölümleri okuyacağız.

Önceki bölümlere buradan ulaşabilirsiniz:

World of Warcraft Tarihi - Mitler 1: Yaratılış & Titanlar ve Sargeras'ın İhaneti
World of Warcraft Tarihi - Mitler 2: Eski Tanrılar ve Azeroth'un Düzenlenmesi & Dragonflight'ların Görevlendirilmesi
World of Warcraft Tarihi - Mitler 3: Uyanan Dünya ve Sonsuzluk Kuyusu & Kadimlerin Savaşı
World of Warcraft Tarihi - Mitler 4: Dünyanın Ayrılması & Hyjal Dağı ve Illidan'ın Hediyesi
World of Warcraft Tarihi - Mitler 5: Dünya Ağacı ve Zümrüt Rüyası & Soylu Elfler’in Sürgünü & Gözcüler ve Uzun Nöbet
World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 1: Quel'Thalas'ın Kuruluşu & Arathor ve Troll Savaşları
World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 2: Tirisfal'in Koruyucuları & Ironforge: Cücelerin Uyanışı


7 Krallık

Bu bölüm Warcraft: Orcs & Human oyunundan 1200 yıl öncesinde geçmektedir. Bölüm Western Plaguelands’deki Scholomance’da, Stratholme’daki Scarlet Bastion’da yer alan “The Seven Kingdoms” kitabından alınmıştır.

Strom, Arathor’un merkezi olmaya devam etti ancak Dalaran gibi, birçok yeni şehir-devlet de Lordaeron kıtasında ortaya çıkmaya devam etti. Gilneas, Alterac ve Kul Tiras, ortaya çıkan ilk şehir-devletlerdi. Her birinin kendi gelenekleri ve ticari yapıları olmasına rağmen, Strom’un birleştiren otoritesini kabul ediyorlardı.

World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 3
Gilneas

World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 3
Kul Tiras
Tirisfal Düzeni’nin dikkatli şekilde izlediği Dalaran, sihirbazlar için baş öğrenme merkezi haline geldi. Dalaran’ı yöneten büyücüler, Kirin Tor adında özel bir mezhep kurdular. Kirin Tor, insanların o zamanlar bildiği her büyüyü, her tarihi eseri,  her büyülü eşyayı kataloglayıp araştırmakla görevliydi.

World of Warcraft Tarihi - Yeni Dünya 3
Bir Kirin Tor büyücüsü

Gilneas ve Alterac, Strom’un güçlü destekçileri oldular ve Khaz Modan’ın dağlık güney arazilerini keşfeden büyük ordular oluşturdular. İnsanların, kadim cüce ırkıyla tanışması ve mağaraya benzeyen yeraltı şehirleri Ironforge’a gitmeleri de aynı dönemde gerçekleşti. İnsanlar ve cüceler, metal işçiliği ve mühendislik konusunda birçok sırrı paylaştılar, savaş ve hikâye anlatımı konusuna karşı ortak bir sevgi duyduklarını keşfettiler.

Kul Tiras şehir devleti, Lordaeron’un güneyindeki büyük bir adada kurulmuştu. Balıkçılık ve gemicilik üzerine kurulu, zengin bir ekonomi geliştirdiler. Zamanla Kul Tiras, ticari gemilerden oluşan büyük bir filo kurdu ve bilinen topraklarda alıp satmak için egzotik mallar aramaya başladılar. Arathor’un ekonomisi gelişiyor olmasına rağmen, en güçlü yapıtaşları ise ayrışmaya başlamıştı."

Devamı için diğer sayfaya geçiniz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>