World Of Warcraft World First yarışı 3.cü gününe girdi.

Murathan Özlü 15.07.2021 - 11:28
World Of Warcraft World First yarışı, Shadowlands'in yeni raidinin Mythic zorlukta açılmasıyla 13 Temmuz gecesi başladı.

World Of Warcraft World First yarışı, oyunun 16 yıllık tarihinde çok uzun süredir tekrarlanan bir " gelenek". Oyunun ilk raidi Molten Core'dan beri, açılan raidi ilk temizleyen guild Dünya Birincisi oluyor. Ancak bu gelenek, yaklaşık 3 yıldır bir e-spor'a dönüşmüş durumda.

Avrupa guildleri Method, Echo ve Pieces ile Amerika guildi Limit, Shadowlands'in güncel raidi Sanctum Of Domination yarışında an itibariyle başa baş durumdalar. Ancak bu yarış, özellikle Amerika ve Avrupa arasındaki saat farkı nedeniyle ilginç anlara sebep olabiliyor.

Bahsi geçen guildlerin oyuncuları, raid yarışı sırasında olabildiğince az uyusalar da, genelde Amerika uyurken Avrupa ya ona yetişiyor ya da geride bırakıyor. Amerika guildi Limit, 3.cü gününe giren raid yarışında Twitchte anlık 50 bin, Method ve Echo ise 20 binden fazla izleyici gördüler. Bu World Of Warcraft için yüksek kabul edilen bir sayı iken, seyredilen yarışının PVP değil PVE (bilgisayara karşı oyuncu) üzerine olması dikkat çeken bir konu.

World Of Warcraft World First yarışı nasıl eSpor'a evrildi?

World Of Warcraft'ın oyun sonu içeriği, PVE tarafında raid ve dungeon olarak ikiye ayrılıyor  Raid, dungeonın çok daha büyük ölçekte, daha zor ve hikaye açısından daha kritik versiyonu. Oyunun ilk raidi olan Molten Core ile beraber, 2004 yılından beri, oyunun en yeni raidini bitiren  ilk guildin adı duyulurdu.  Ancak gerek teknolojik imkansızlıklar, gerekse bu olayın henüz bir gelenek haline dönüşmemesinden ötürü, yarışı takip etmek pek mümkün olmazdı.

World Of Warcraft World First yarışı,  2018 yılında çıkışını yapan Battle For Azeroth'un başlangıç raidi Uldir ile büyük bir değişime uğradı. WoW tarihinin en başarılı (ve en olaylı) guildlerinden Method, World First'e giden mücadelelerini Twitch'e, yani biz " sıradan" oyuncuların önüne getirdi. Köklü ve (o dönemde) oyunun en popüler guildi olmaları sebebiyle yarış, bir noktadan itibaren sunucuların ve yorumcuların katıldığı bir etkinliğe dönüştü.

World Of Warcraft World First yarışı 3.cü gününe girdi.

Battle For Azeroth'un 4.cü raidi Eternal Palace'ın gelmesiyle beraber, paket boyu Method'u kovalayan (ve expansion sonunda Method'un tahtını ele geçiren) amerika guildi Limit' de Twitch'ten World First mücadelelerini yayınlamaya başladılar. Yarışın sona erdiği 28 Temmuz 2018 günü World Of Warcraft, tarihinde ilk kez anlık Twitch izleyici sayısında zirveye yerleşti. Kraliçe Azshara'nın düştüğü anlarda, WoW'un izleyici sayısı anlık 200 bin izleyiciyi geçmişti ve en yakın rakibi 109 bin izleyici ile League of Legends idi.

World Of Warcraft'ın en güncel raid yarışını izlemek isteyen oyuncular aşağıdaki adresleri ziyaret edebilir.

Limit

Echo

Method

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
World Of Warcraft World First yarışı 3.cü gününe girdi.
İlginizi Çekebilir