World of Warcraft'ı bir de Kinect ile deneyin

Murat Halilbeyoğlu 29.12.2010 - 12:11
Artık Azeroth'da biz yürüyeceğiz.
USC Yaratıcı Teknolojiler Entitüsü Kinect'in parametrelerini değiştirerek PC uygulamalarını Kinect teknolojisi ile çalıştıracak bir arayazılım oluşturma konusunda ısrarlı.

Enstitünün bağışçılarından Evan Suma konu hakkında "Geliştirdiğimiz teknolojinin adı Flexible Action and Articulated Skeleton Toolkit (Esnek Hareket ve Eklemli İskelet Aracı-FAAST). Bu arayazılım, VR uygulamalarına ve oyunlara tüm vücudumuzu kontrol cihazıymış gibi entegre etmemizi sağlıyor. FAAST şu an için OpenNIframework kullanarak PrimeSensor ve Microsoft Kinect'de başarılı bir şekilde çalışıyor" dedi.


Suma ayrıca FAAST'ın çıkan PC oyunları ile eşleştirilebileceğini de belirtiyor. Sistem, vücudun duruşundan ve jestlerden algıladığı hareketleri bilgisayara klavye ile yapılan girdiymiş gibi gösteriyor. Yapılan bir tanıtımda Suma, yeni teknolojiyi World of Warcraft üzerinde denedi. İleriye ve geriye eğilerek yönlendirdiği karaktere, kameraya yaptığı jestler sayesinde düşmanı hedefleme ve saldırı komutları da gönderebiliyor. Suma'ya göre bu tarz bir kontrol farklı uygulamalar ve oyunlara da uyarlanabilir.

Enstitü, FAAST'ın açık kaynaklı sürümünü yayımlamayı planlıyor ve şu anda bu amaca yönelik bir toolkit hazırlamakla meşgul.  

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcraft'ı bir de Kinect ile deneyin
İlginizi Çekebilir