1/7

World of Warcraft'ın dünü ve bugünü

Murat Halilbeyoğlu 9.12.2010 - 15:09
Azeroth toprakları artık eskisi gibi değil...
Yıllarca süren bir çalışmanın eserini yıkmak ancak eser sahibine özgü bir şey olsa gerek. El emeği göz nuru  çaba ile oluşturulmuş bir dünya, belki de bir "eser" anlamında yapılabilecek en uç noktalardan bir tanesini temsil eder. Koca bir dünyanın neredeyse her detayını düşünüp oluşturan bir zihin, sadece maddeyi şekillendirmekle kalmamış bunun yanında kültür, dil, ırk savaşları, vs. gibi etnik veya sosyal tabakalaşmayı da var etmiştir. Her ne kadar oluşturması göze büyük gibi gelse de bütün bu sistemin kontrolü daha fazla çaba isteyen bir iş, burası kesin. Peki ya günün birinde eser sahibi "sanatçı" eserinden sıkılır ve bir bıçak darbesi ile ona yeni ama eski güzelliğinin tam aksi bir görünüm vermek isterse ne olacak? Sanırım bunu şu sıralar en iyi Blizzard yanıtlayabilir.

Shattering yaması ile adına uygun olarak dramatik bir şekilde çehresi değişen World of Warcraft'ta artık işlerin eskisi gibi olmayacağı kesin. Zaten bunun habercisi Azeroth'un yer yer mahvolmuş, yıkılmış ve sel basmış yeni bölgeleri. Ve elbette bu yıkımın tek bir sorumlusu var; Deathwing. Deepholm'un içerisindeki nefret dolu tüneğinden uyanan canavar, yuvaya geri döndü. Azeroth'un göklerini ele geçirdi ve topraklarına saldırmaya başladı. Merkezi yerleri alevler içerisinde bıraktı, kıyılarına doğal afetler gönderdi. İlk saldırıdan bu yana Azeroth yaşayanları toparlanıp yeniden bir hayat kurmak için biraz zaman buldu ve sonucunda eski yaşam alanlarını tekrardan yapılandırıp değişiklikleri çok çabuk kabullendiler. Bu mekan değişiklikleri dünyaya yeni karakterler ve görevler de getirdi.

İşte bütün bu yok ediş aşkı ve varoluş çabası içerisinde, değişen düzenin yarattığı yenilikler ve eskinin resim albümlerine geçişini tam olarak anlamak için neyin ne kadar değiştiğini sizlere gösterelim istedik. Karşınızda öncesi ve sonrası ile muhteşem kıta Azeroth.

Stormwind (Harita)

World of Warcraft'ın dünü ve bugünü

Stormwind şehri değişime fazla da yabancı sayılmaz. Örneğin Wrath of Lich King ek paketi ile Alliance oyuncularının Northrend kıtasına gitmek için gemiler buldukları liman kurulmuştu. Lakin Cataclysm ile oluşan değişikliklerle karşılaştırılınca bu ufak eklentiler çok solgun kalır. Deathwing, Park bölgesini yok edip şehrin girişine bakan kulelere hasar vererek şehri yok etmeye yakın bir hale getirirken aynı zamanda Stormwind'in makyaj tazelemesi için de bir bahane oluşturdu. Cadde taşları yeniden döşendi, ara sokaklar daha rahat geçişler için genişletildi ve Stormwind Kalesi'nin o büyük girişi tepesinde heykel bulunan bir çeşme ile tamamlandı. Şehrin arkasında eskiden tam anlamı ile hiçbir şey yokken artık orada bir mezarlık ve bal kabağı tarlası ile balık tutulacak bir göl mevcut.

World of Warcraft'ın dünü ve bugünü