World of Warcraft'ta HERKES öldü!

Murat Halilbeyoğlu 8.10.2012 - 11:33
Son dönemlerin en garip hack olayı
WoW oynayanlardan bazıları yakın zaman önce garip bir sorun ile karşı karşıya kaldı.

Eğer World of Warcraft forumlarına girerseniz 19 saat öncesinden başlayan "Orgrimmar dead" adında bir topic göreceksiniz.

World of Warcraft'ta HERKES öldü!
Olayın konusu ise ani Orgrimmar ölümleri. Söylenene göre  Ragnaros-EU sunucusundaki oyuncular ve bazı NPC'ler durduk yere ölmeye başlamış. Daha sonra bunun pek çok sunucuda gerçekleştiği söyleniyor. Hatta bazı sunucularda NPC'lerin hepsi ölmüş. Üstelik forumlara devam ettikçe olayın Orgrimmar ile sınırlı kalmadığını da öğreniyoruz.

Bu sorunu herkes yaşamıyor ancak yaşamayanlar da aşağıdaki videoda olduğu gibi ilginç görüntüler ile karşılaşıyor.


İşin içine iskeletler ve ekim ayı girince insanın aklına ilk önce Cadılar Bayram'ı geliyor lakin 31 Ekim'de gerçekleşecek bu eğlence için 23 gün öncesinden hazırlık yapmak biraz garip. Dolayısı ile temelde ciddi bir sorunun yattığı gerçek.

Konu hakkında pek çok söylenti dolaşıyordu. Eski bir GM'in oyuna girip bu şekilde bir kargaşa yarattığı, hacklenmiş bir hesabın şaka için kitle imha tekniği uyguladığı, Blizzard'ın kıyameti WoW aracılığı ile insanlara haber verdiği gibi.

Aşağıda izleyeceğiniz video ise daha garip. Alisamix nickli bir hacker tarafından yapıldığı iddia edilen bir "insta kill" hack'in videosu. Her ne kadar aşağısında "Gülen kişi hacker değil" yazsa da sonuç olarak şüphe uyandırıcı.


Lakin olaydan yaklaşık 9 saat sonra Blizzard'dan bir mesaj yayınlandı. Mesajda aynen şunlar yazıyordu:

"Bugün erken saatlerde belli diyarlar oyun içi bir exploit'e maruz kalmışlardır ve bunun sonucunda bazı büyük şehirlerde oyuncular ve NPC'ler durduk yere ölmüşlerdir. Bu hata şu anda düzeltildi ve tekrarlanmayacak. Büyük şehirlerde ve Azeroth'un diğer bölgelerinde maceranıza güven içinde devam edebilirsiniz.

Her kötüye kullanımda olduğu gibi bu exploit'i de çok ciddiye alıyoruz. Hakkında bir inceleme başlattık. Eğer sizlerin de bu konu hakkında bir bilgisi varsa lütfen hacks@blizzard.com adresinden bizleri bilgilendirin. Yaşanan bu rahatsızlık için sizlerden özür diliyor ve anlayışınıza sığınıyoruz."


Şimdilik sorun halledilmiş gibi gözüküyor ancak anlaşılan Blizzard bile bu işin kaynağını henüz tam olarak bilmiyor ya da açıklamak istemiyor. Bakalım zavallı Azeroth daha neler görecek bu hayatta.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 16:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcraft'ta HERKES öldü!
İlginizi Çekebilir