WoW, iPhone’de

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
WoW, iPhone’de


İsrail-Amerikalı şirket Vollee, PC oyunlarını VolleeX adlı motorlarıyla mobil cihazlara streamlemek üzere uzmanlaşmış bir ekip. Second Life ile başarıya ulaştıkları söylenen şirket şimdi de World of Warcraft’ı iPhone’de çalıştıracak. Süreç aynı: Oyun, Vollee Engine’nin mobil versiyonunu biçimlendirdiği ve bu esnada mesela harita ve menü yazılarını uyarladığı bir PC’de çalışıyor.

Netice, sıkıştırılmış video olarak UMTS üzerinden cep telefonuna gönderiliyor. Oyuncu orada dokunmatik ekran vasıtasıyla girdi yapabiliyor, bunlar tekrar bilgisayara naklediliyor ve çalıştırılıyor. Sonuç: çalışabilirliği olan bir World of Warcraft yolda; fakat oyun çok yavaş çalışıyor ve işlev kapasitesi de oldukça daralmış, ayrıca girdi komutlarının işlenmesi PC’dekinden çok daha uzun sürüyor. Yine de bu, etrafta dolaşmak, basit düşmanlarla savaşmak, ticaret ve sohbet (chat) için yeterli görünüyor.

Bu arada hiç bilinmeyen nokta Blizzard’ın projeyle ne kadar alakasının olduğu. Vollee geçmişte World of Warcraft’ın yapımcılarıyla bir anlaşma yaptıklarını ima etmişti. Blizzard bu mevzuya dair açıklamada bulunmuyor; fakat şirket için böyle bir projede üçüncü parti arzcılarla birlikte çalışmak oldukça alışılagelenin dışında kalırdı. Diğer taraftan Vollee’nin web sitesi birkaç zamandır ulaşılamaz vaziyette.

KAYNAK
WoW, iPhone’de
golem.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 18:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
WoW, iPhone’de
İlginizi Çekebilir