WoW: Shadowlands tüm zamanların en hızlı satan PC oyunu oldu

Ersin Kılıç 10.12.2020 - 00:16
Blizzard Entertainment’ın son oyunu World of Warcraft: Shadowlands, ilk gününden itibaren ulaştığı satış sayısıyla PC oyun tarihinde bir rekora imza attı.

23 Kasım'da dünyanın dört bir yanındaki World of Warcraft oyuncuları, büyük merakla beklenen sekizinci genişleme paketi Shadowlands'de Azeroth'un ahiretinin bilinmez köşelerine doğru yolculuğa çıktı. Bugünse Blizzard Entertainment Shadowlands çıkışının ilk gününde dünya çapında 3,6 milyonun üstünde satış yapıldığını duyurdu. Böylece Shadowlands, tüm endüstrinin gelmiş geçmiş en hızlı satılan oyunu oldu.

World of Warcraft: Shadowlands rekor kırdı

Bir önceki endüstri rekortmeni ve diğer bir Blizzard oyunu olan Diablo® III, çıkışının ilk gününde 3,5 milyonun üstünde satılmıştı. Bugünkü duyuruyla birlikte Shadowlands'in bu dönüm noktasını geride bıraktığı ve aynı süre zarfı göz önünde bulundurulduğunda gelmiş geçmiş tüm PC oyunlarını geçtiği kesinleşti.

- Ayrıca World of Warcraft marka çapında güçlü bir oyuncu etkileşimi gözlemlemeyi sürdürdü:

- Oyuncular son on yıla kıyasla Azeroth'ta çok daha uzun zaman geçirdi.

- Ayrıca bu yıl oyuncuların oyunda geçirdiği toplam süre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla neredeyse iki katına çıktı.

“Dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla birlikte Warcraft evreninin bu yepyeni boyutuna adım atmak çok büyük bir heyecan oldu,” diyen Blizzard Entertainment Başkanı J. Allen Brack, sözlerine şöyle devam etti: “Oyuncuların Shadowlands'deki tüm yeni özellik ve içeriklerin tadını çıkardığını görmek de aynı ölçüde güzeldi. Ahitlerle karakterlerinin yeni yönlerini keşfetmekten tutun da yeni oyuncu deneyimi Sürgün Adası'nda WoW'a ilk kez adım atmaya kadar pek çok yeni içeriği onlara sunduk ve bunların çok daha fazlası da yolda.”

Shadowlands'in çıkışı, World of Warcraft'ta daha önce görülmemiş bir maceranın yalnızca başlangıcı niteliğinde ve önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca oyuncuları çok daha fazlası bekliyor. Bugünden itibaren Shadowlands 1. Sezonu başlarken genişleme paketinin ilk baskını olan gotik Revendreth yapısı Nahria Kalesi'nin kapıları da hem Normal hem de Heroic modları için açılacak. Mythic Keystone zindanları da büyük zorluklara göğüs geren Azeroth kahramanlarına değerli ödüller sunacak. Bu sezonun zindan etkisi Gururlu, kahramanların kendi başarılarını egolarının ortaya çıkardığı güçlüklerle sınayacak. Ayrıca genişleme paketinin ilk Dereceli PvP sezonunun başlamasıyla birlikte oyuncular Arena ve Savaş Meydanlarında becerilerini sergileme şansı bulacak.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 23:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Masterlee
Masterlee 10.12.2020 13:03
Bu oyunu oynarsınız beğenirsiniz beğenmessiniz o ayrı, fakat bütün oyun firmalarının ders alacağı bir firma Blizzard. 2004 yılında çıkmış bir oyun nasıl hala rekor kırabilir bence bütün oyun yapımcıları buna baksın. 2004 ten beri oynarım bu oyunu çok defa ara verip diğer oyunları denemişimdir veya hiç oynamamışımdır fakat ilginç bir şekilde başka MMO oynadığınızda mutlaka kafanız WOW da oluyor. Bana Blizzard Fan boyu diyebilirsiniz ama bu gerçeği değiştirmiyor. WOW un üstüne hala daha iyisi gelemedi, çok garip aslında..
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 18:30
Söylediğin bir gerçek değil ve evet fanboysun. Önüne sunulanı sorgulama, hızlıca tüket ve yeni ürünü bekle. Zihniyetiniz bu yönde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
WoW: Shadowlands tüm zamanların en hızlı satan PC oyunu oldu
İlginizi Çekebilir