1/4

WWE 2K14 İnceleme

Tayfun Erkan 11.11.2013 - 11:07
Ölümsüz Ol!
Platformlar PlayStation 3, XBox 360
WWE 2K14 İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı 2K Sports -
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Dövüş,Spor
Merlin Puanı 90
Artılar 30 Years Of Wrestlemania ve The Streak modu oyuna ayrı bir hava katmış, içinde kaybolacağınız oyun içerikleri, harika ses efektleri, sağlam güreşçi kadrosu

Eksiler Yerinde sayan grafikler, bazı zamanlarda yapay zeka saçmalayabiliyor.
Her yıl, birçok yenilik ve içerikle piyasaya çıkan spor oyunları bildiğiniz gibi o türü sevenler tarafından merakla bekleniyor. WWE oyunlarına baktığımız zaman da bu durum pek farklı değil. Özellikle son dönemlerde THQ'nun iflas etmesinden sonra oyun severler, WWE oyunlarının isim haklarını hangi firmanın satın alacağını merakla bekliyorlardı. Aradan geçen zaman diliminden sonra 2K Sports, WWE oyunlarının isim haklarını satın alarak, bizleri bir hayli heyecana sokmuştu. Bildiğiniz üzere son dönemlerde NBA serisiyle harika işlere imza atan 2K Sports'un  WWE serisini iyi yerlere getirebileceğini düşünmeye başlamıştık. Fakat belirtmemiz gereken bir şey var. O da, WWE 2K14'ü geliştiren firmanın tam anlamıyla 2K Sports olmaması. Bunun asıl nedeni ise tahmin edebileceğiniz üzere, THQ'nun satılmasından hemen sonra vakit kaybetmeden yeni yapımın, eski WWE oyunlarının da çalışmış olan Yukes tarafından yapılmaya başlanmış olması. Yani bu demek oluyor ki, gelecek yıl yeni nesil konsollarında piyasayı domine etmesiyle birlikte tamamen 2K Sports yapımı olan bir WWE oyunu göreceğiz. Heyecanlanmamak elde değil!

WWE 2K14 İnceleme
Evet, bu yıl WWE şampiyonluğunu uzun yıllar sonra yeniden yaşayan ''The People Champion'' The Rock, WWE 2K14'ün kapağını süslüyor. Yapımın menüsüne göz gezdirdiğimizde, ilk dikkat çeken yenilik "30 Years Of Wrestlemania" modunun yer alması olmuş. Geçtiğimiz sene WWE '13 ile birlikte "Attitude Era" modunu övgü ile bahsedip, büyük bir zevkle oynamıştık ve şimdi "30 Years Of Wrestlemania" ile adından da anlayabileceğiniz üzere, geçen 29 yıla kadar yaşanmış WM maçlarını tekrardan WWE 2K14 ile başlayıp eski günleri bir kez daha yad ediyoruz. Hulkamania'dan tutunda Universe Era'ya kadar geniş bir maç yelpazesini mevcut. Öyle söylüyorum, çünkü bütün maçları size anlatırsam, heyecanı kaçmış olur. O yüzden kesinlikle hepsini siz oynarken görün derim. Özellikle 30 Years Of Wrestlemania'da ilk başta bildiğiniz gibi; Hulk Hogan, ''Macho Man'' Randy Savage, Ultimate Warrior gibi büyük efsaneler mevcut. 1'den 29'a kadar uzanan önemli maçlar sayesinde de, yıllardır WWE oyunlarında özlenen güreşçileri görmeseydik ayıp olurdu.