WWE 2K18

Hakan Hervenik 21.10.2017 - 17:54
İki yiğit çıktı meydane, ikisi de birbirinden merdane
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
WWE 2K18
  • Yapımcı - Yayıncı 2K Games - 2K Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Dövüş
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 75
5 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%84
Artılar - Karakter, arena ve karakter girişi yaratma
- MyCareer çok daha iyi
- Oynanış mekanikleri
Eksiler - Önceki oyunun üzerine fazla bir şey koyulmamış
- Oyun içerisindeki teknik sorunlar
- Universe Modu geride kalmış

Türkiye, Amerikan güreşini tamamen Flash TV'den öğrenmiş olabilir. Yakın geçmişte ise gençlerin yeniden WWE şovlarına ilgi duymasıyla FOX ekranlarında Türkçe seslendirme ile görmüştük. Hatta WWE'nin en çok izlenen bölümlerinden WrestleMania'nın bir ayağı İstanbul'da yapılmıştı. Her neyse, sonuç olarak WWE'nin ülkemizde  ne kadar tanıntık olduğunu biliyoruz.

WWE 2K18 İncelemesi

Gelelim WWE 2K18'e. WWE ve genel olarak bütün spor oyunlarında evrim geçirememe gibi bir problem mevcut. Bu sonucun kötü olduğunu göstermez. Ancak, oyundan ne beklediğinizi her zaman bilirsiniz. Buna rağmen WWE 2K18, kendi konseptine göre gayet başarılı. Görsel açıdan, oynanış açısından, kadrosu açısından ve mod zenginliği bakımından geçtiğimiz yıla göre çok daha cilalı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bunun temel sebeplerinden biri ise oyunda neredeyse her şeyi kendinizin yaratabilmesi. Kendi güreşçinizi, dövüş arenanızı, hatta yarattığınız güreşçinin girişini bile kendiniz yapabiliyorsunuz.

WWE 2K18

Tabi ki bazı sınırlamalar var. Ancak, bu sınırı bulmak için epey derine gitmeniz gerekmekte. Çünkü neredeyse WWE tarihindeki bütün güreşçilerin hareketlerini kendi karakterinize ekleyebiliyorsunuz. MyCareer modu 2K'nın oyunlarında yaptığı en beğenilen özellik olabilir. NBA serisinde olduğu kadar büyük olmasa da WWE için gayet yeterli. NBA 2K18'de yaşanan "Pay to Win" olaylarından sonra güvenilirliğini kaybeden 2K Games, WWE 2K18 için bunu minimuma indirmiş.

WWE 2K18 MyCareer modu

Oyuncuya eski oyunlara göre daha çok özgürlük tanıyan MyCareer'da sahne arkası etkinliklere girebilir, sevdiğiniz güreşçilerle konuşabilir ve zaman geçirmek için challange oyunlarını deneyebilirsiniz. MyCareer'ın balı ve kaymağı ise her zaman olduğu gibi ringlerde maçlara çıkmak ve kimseyken dünya şampiyonu haline gelmek. "Ee? Geçtiğimiz yıl da aynıydı?" diyorsanız ise, oyunun kariyer modunun geçtiğimiz yıla göre neredeyse iki kat içerik sunacağını belirteyim.

WWE 2K18

Gelelim herkesin favori moduna. Road To Glory modunda MyCareer'da olanların dışında yarattığınız karakter ile çoklu oyunculu maçlara girebilir ve başka oyuncular ile ringlerde güreşebilirsiniz. Burada kazandığınız puanlar ile bonus hediyelere sahip olabilir ve karakterinizi geliştirerek daha da güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Gayet iyi bir şekilde tasarlanmış olan bu modda karşılaşabileceğiniz en büyük sıkıntı internet problemleri. Bu problem ne kadar minimumda olsa da karşılaştığınız zaman baştan pes etmenizi öneririm.

Oyuncuları en çok hayal kırıklığına uğratan özellik Universe Mode oldu. Geçtiğimiz yılın neredeyse bire bir aynısını karşımıza çıkartan WWE 2K18, bu modun sunduğu potansiyeli kullanamamış. Yine de oynadığınız zaman eğleneceğinize eminim ancak, WWE 2K17 sahibiyseniz arada bir fark göremeyeceksiniz. 

WWE 2K18

WWE 2K18 Universe Mode

Oyunun oynanışı genel olarak geliştirilmiş ve eğlenceli bir mekanik ortaya çıkarmış. Oyun sırasında yaşanan çekişme, maçın yapısını değiştirmiş ve hiç olmadığı kadar dengeli hale getirmiş. Oyunun çoklu oyuncu sisteminde yaşanan en büyük sorun son saniyede oyundan atılma problemi. Bu ne kadar güncellemeler ile halledilebilecek bir problem olsa da oyun içerisinde can sıkabiliyor. Ancak, gerçekten çok eğlenceli bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Ring içerisinde yaşanan kaos ve çekişme her oyunda heyecandan yerimden fırlamamı sağladı.Oyunda bana göre eğlenceli maçlar, yanınızda bir arkadaş işe çoklu oyuncu modunda başkaları ile yaptığınız maçlar olmuş. Maçtan önce yine arkadaşınız ile birlikte maçın planını profesyonel güreşçiler gibi yapabiliyorsunuz.

Her zaman olduğu gibi oyun içerisinde bazı hatalar ve teknik sıkıntılar mevcut. Tabi bunlar genel olarak yapay zekadan kaynaklanıyor ve bazen gülme krizlerine girmenize sebep olabiliyor. WWE 2K18 hala ayağı yere basan ve eğlenceli bir güreş oyunu olmaya devam ediyor. Eğer Amerikan güreşini seviyorsanız, iyi zaman geçireceğinizden eminim. Oyundaki bulunan yüksek miktardaki güreşçi sayısı da sıkılmadan oynamanızı sağlıyor.

WWE 2K18

Sonuç olarak WWE 2K18, büyük derinliğe sahip olan bir güreş oyunu olmuş. Ancak, 2K17 ile biraz fazla benzerlik gösterdiği için oyunun takipçilerine yetersiz olabilir. Bunun dışında, özellikle Amerikan güreşi hayranıysanız iyi vakit geçireceğinize eminim.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2018 22:10
WWE bir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2017 23:04
Universal mod oynadım pc de 2-3 hafta geçirdim. 4. hafta son maçı yaptığım karakter ve Shemus kapışacaktı. 3 kere denedim oyundan attı bende sildim, şimdiye kadar oynadığım ne kısa wwe oldu, 2k'e başarılar dilerim..
RageQuit
RageQuit 22.10.2017 16:28
Belki de arkadaş Universe modunda 4 hafta geçirmiştir.
T7heEko
T7heEko 22.10.2017 15:11
Deluxe Edition 13 Ekim de Açıldı Normal sürüm 18 Ekimde Fakat Sen 10 gün önce Çıkan oyunu 4 Hafta Oynayarak Gelecekten Gelen bir Uzaylı olduğunu Kanıtladın Sen bir Uzaylısın Kendini İfşa Ettin Diablo Bide Birşey Soracam Dolar Gelecekte düşükmü? Malum Başımızda ki Zat Öldümü?
Kalan Karakter: 300 Gönder
WWE 2K18
İlginizi Çekebilir